Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Мешканців Трибухівської ОТГ вкотре застерігають від спалення сухої рослинності

Дата: 12.03.2024 11:54
Кількість переглядів: 61

‼️Нагадуємо, що спалювання сухої рослинності завдає непоправної шкоди довкіллю, створює загрозливі умови для живих істот, які мешкають у траві та на поверхні ґрунту.  🚫🔥

✅️Відповідальність за спалювання сухостою передбачена ст. 77-1  (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 - 6120 грн.), на посадових осіб – від дев'ятсот до однієї тисячі двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300 – 20400 грн.).

✅️Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) передбачено стягнення штрафів у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 1360 грн.), а на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 -1700 грн.).

✅️У деяких випадках за такі дії передбачена кримінальна відповідальність. Згідно зі  ст. 245 (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України покарання передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років .
Будьте відповідальними💪

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь