Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Зустріч представників Трибухівської громади із громадською організацією «ТМЖК «Відродження нації»

Дата: 27.04.2023 18:03
Кількість переглядів: 575

На зустрічі були присутні  сільський голова Олег Ковдрин, секретар сільської ради Любов Поселюжна, керуюча справами Лілія Кущак, начальниця фінансового відділу Трибухівської сільської ради Марія Нетреб’як, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Олена Бубнів, начальниця та працівники відділу земельних ресурсів, архітектури та містобудування  Трибухівської  сільської ради Ольга Зілінка, Надія Велещук, Олександр Нагірянський,  спеціалісти та інспектор ВОС загального відділу Марія Гевак, Світлана Било та Ольга Потюк,  директорка  та фахівці із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг Трибухівської сільської ради» Анжеліка Міщанчук, Микола Мицьо, Віра Леськів.

Спілкувалися про  взаємодію під час реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

Проєкт націлений на забезпечення комплексного реагування та  захист осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства.

   Мета робочої зустрічі: покращення взаємодії, вивчення ситуації в громаді, виявлення вразливих з числа ВПО та місцевого населення для надання їм допомоги, підвищення рівня усвідомлення проблеми торгівлі людьми, експлуатації та ґендерно зумовленого насильства. 

Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна, Уряду Ліхтенштейн.

Проєкт має на меті продовжити розпочату діяльність, а саме:

-  надання спеціалізованої допомоги найбільш вразливим особам на рівні області і громад;

- організацію  та проведення превентивної роботи з протидії торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства;

- посилення спроможності гуманітарних партнеріву виявленні та перенаправленні постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства.

За даними Національного дослідження уразливості населення до торгівлі людьми та експлуатації в умовах війни, проведеного у жовтні 2022 року на замовлення представництва МОМ в Україні - Агентства ООН з питань міграції в Україні, 20,8 млн осіб втратили дохід, 16,4 млн членів сімей втратили роботу, 8,2 млн осіб не можуть купувати елементарні речі, 7,8 млн осіб роз’єдналися з рідними. Загалом понад 32 мільйони осіб постраждали безпосередньо або опосередковано через наслідки війни. 27% респондентів погодились би прийняти хоча б одну ризиковану пропозицію щодо роботи за кордоном, тоді як у 2021 році таких було 20%. 13% респондентів готові працювати у замкнених приміщеннях без змоги вільно залишити робоче місце. У 2021 році таких респондентів було 8%. Кожен другий українець готовий прийняти принаймні одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до потрапляння в ситуації експлуатації, торгівлі людьми або насильства. Якщо в Україні частка уразливої групи становить 59%, то у Тернопільській області цей показник складає 62%.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь