Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Патронатний вихователь - вимога сьогодення.

Дата: 22.02.2022 17:15
Кількість переглядів: 334

 1 лютого 2022 року в приміщенні Бучацької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбулось чергове засідання жіночого клубу                            «Чарівниця»  на тему «Патронатний вихователь - вимога сьогодення»  за участю директора та фахівця із соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Трибухівської сільської ради»  Анжеліки Міщанчук та Миколи Миця.

    Спікери поінформували безробітних про можливість створення патронатної сім’ї, як альтернативи працевлаштування. Учасники семінару отримали інформацію про нову комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною, що дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дитини, яка залишилася без батьківського піклування, гарантувати їй сприятливе сімейне оточення, підтримати сім’ю на ранніх етапах кризи.

     Анжеліка Міщанчук також поінформувала щодо критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі, особливості створення та функціонування патронатних сімей та порядок їх фінансування. Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має позитивний досвід виховання дитини; відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні; пройшов курс спеціальної підготовки; відповідає іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві. Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі 2,5 прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць.

   Микола Мицьо зауважив, що сімейний патронат має зайняти ключове місце в державній системі підтримки сімей з дітьми та забезпечення прав дітей, які з певних причин залишилися без батьківської опіки, сприяти зменшенню влаштування дітей у державні соціальні заклади.

    На завершення заходу Микола Мицьо запропонував присутнім обговорити отриману інформацію в сім’ях, а в разі прийняття рішення стати патронатним вихователем, звертатися безпосередньо в центри надання соціальних послуг для отримання детальної інформації.Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь