Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Збережи ялинку, не рубай її!

Дата: 16.12.2021 11:22
Кількість переглядів: 334

Фото без опису

Напередодні новорічних та різдвяних святкувань Трибухівська сільська рада застерігає населення громади від самовільних рубок новорічних та різдвяних красунь.

Ялинка завжди займала особливе місце серед дерев. Її вважали деревом безсмертя, яке символізує життя. Це й не дивно, адже вона -  вічно зелене дерево. Тому наші пращури думали, що ялина користується особливими привілеями у сонця, яке дозволяє їй бути завжди зеленою. Зимова ялинка – це сніжно зелена піраміда, яка на своїх ніжних гілках втримує частинку снігового покриву. Найбільш велична вона в своєму природному середовищі – лісі, де й приносить величезну користь. Адже хвойні ліси мають лікувальні властивості: вони оздоровлюють та дезинфікують повітря, виділяючи фітонциди і тим самим лікуючи нервові та астматичні захворювання. Безперечно, що цю функцію хвойні дерева можуть виконувати лише в лісі та аж ніяк не в наших оселях. Ялини повинні втішати нас не лише протягом кількох тижнів – ці красуні мусять існувати для наших потомків.

На сьогодні великою проблемою стало масове не контрольоване вирубування дерев напередодні свят. Попри намагання державної лісової охорони та правоохоронними органами контролювати ситуацію,  є багато браконьєрів, що вирубують молоді ялинки, відпилюють верхівки живих ялин (після чого дерева не можуть дати повноцінне потомство) та валять великі дерева, щоб відпиляти верхівку. Це призводить до надмірного зниження популяції та негативного впливу на генетику хвойних лісів і лісонасаджень, оскільки вирубують найкрасивіші дерева.

Ми закликаємо всіх небайдужих до природи громадян, тих,  хто здатний думати про майбутнє, як дітей, внуків, так само природи наших країв, не рубати та встановлювати живих ялинок.

Сподіваємося на свідомість громадян при придбанні ялинок та просимо при виборі новорічних зелених деревцят звертати увагу на наявність самоклейної етикетки чи бірки.

Вдячні за порозуміння. Бажаємо гарних свят!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь