Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Пропозиції жителів населених пунктів Трибухівської ОТГ щодо кандидатур на посади Старост

Дата: 12.10.2020 17:42
Кількість переглядів: 1764

Фото без описуЗ аконом України 805-ІХ  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства»   внесено нововведення  до  процедури обрання старост.

Так, відповідно до ч.1 ст 54-1 до оновленого Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами) староста затверджуватиметься новообраною сільською радою на строк її повноважень (раніше  старости обиралися виборцями старостинських округів).

Тому, щоб не позбавити жителів населених пунктів нашої громади права обирати собі Старосту, пропонуємо вносити пропозиції щодо кандидатур на відповідну посаду до старостинських округів: села Цвітова, села Пишківці, села Медведівці та сіл Пилявської сільської ради.

В день виборів,  25 жовтня 2020 року,  здійснюватиметься опитування  стосовно кандидатур на посади Старост.

Запропонувати свою кандидатуру на посаду Старости можна за адресою: 48431, с. Трибухівці, вул. Горішня, 46 (приймальня Трибухівської сільської ради).

 

Староста ОТГ - це лідер, якому громада села виказала підтримку. Він -  посадова особа місцевого самоврядування, ця інституція, створена для того, щоб інтереси всіх жителів населених пунктів в об’єднаній територіальній громаді були належним чином представлені. Щоб соціальні, побутові та інші потреби мешканців села були задоволені. Щоб проблеми місцевого значення вирішувалися швидко, відкрито, зрозуміло...

Староста обирається на 5 років, є членом виконавчого комітету громади, представляє в ньому інтереси жителів села, здійснює комунікацію між владою та громадою села.

Староста має робоче місце на території старостинського округу, де він призначений. У нього - чіткий графік роботи, зручний для жителів. Він організовує заходи у селі, відслідковує проблеми громади та пропонує варіанти їх вирішення.

Також староста відповідає за активізацію громади у прийнятті рішень, працює з місцевими громадськими об’єднаннями.

Староста наділений низкою повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» (стаття 54-1). Староста також може бути уповноважений радою ОТГ чи її виконавчим комітетом на здійснення інших повноважень, які передбачені іншими законами. Наприклад, на складання протоколів про адміністративні правопорушення, надання безоплатної первинної правової допомоги тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь