Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Стартувала монетизація «пакунків малюка»: що це означає?

Дата: 10.09.2020 15:01
Кількість переглядів: 1153

Фото без опису

9.07.2020 року постановою Кабінету Міністрів України №744 “Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” затверджено Порядок та умови реалізації пілотного проекту “Монетизація одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” у 2020-2021 роках” (далі - грошова компенсація).

Право на отримання грошової компенсації мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (якщо батьки відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), перинатальному, неонатальному центрі) і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання.

З 1 вересня 2020 року виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк “ПриватБанк” на підставі укладеного між Мінсоцполітики та уповноваженим банком договору про взаємодію.

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину для придбання дитячих товарів та товарів для породіллі.

Отримувач протягом року з дня зарахування коштів грошової компенсації на спеціальний рахунок самостійно використовує призначену йому грошову компенсацію на придбання дитячих товарів.

Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Розмір грошової компенсації становить 5 тис. гривень

Для призначення грошової компенсації отримувач подає (надсилає) структурному підрозділу з питань соціального захисту населення:

-заяву затвердженого зразка у паперовій або електронній формі із зазначенням реквізитів спеціального рахунка;

-копію свідоцтва про народження дитини;

-копію посвідки на постійне проживання/посвідчення біженця/довідки про звернення за захистом в Україні (для іноземця та особи без громадянства)/посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;

-копію документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку у паспорті громадянина України);

-копію рішення про встановлення опіки (у раз здійснення опіки над дитиною);

-копію рішення про влаштування дитини в сім'ю патронатного вихователя (для патронатного вихователя);

-копію рішення про влаштування дитини до дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім'ї;

-довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році).

До заяви в електронній формі отримувач додає фотокопії вищевказаних документів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь