Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Розколяда у Трибухівській ОТГ!

Дата: 11.02.2020 21:05
Кількість переглядів: 2479

Цикл Новорічно-Різдвяних свят завершує розколяда, яка покликана відроджувати  і примножути традиції, притаманні кожному населеному пункту  і характерні саме для цього величного християнського свята. Тож цікавим і самобутнім видалося цьогорічне свято народної творчості, розколяда «Прийшов Предтеча і забрав свята на плечі»,   яка відбулася у  неділю, 09 лютого 2020 року у Трибухівському сільському будинку культури.

Прослава  колядками та щедрівками  Різдва Ісуса Христа вже стало  доброю традицією у нашій громаді.

Святкування розпочалося з благословення Протоієрея парафії ПЦУ  в с.Трибухівці  о.Степана Татарина.

Самобутні, для багатьох вперше почуті, і добре відомі колядки та щедрівки, яскраві образи та харизматичні постаті, неповторно відтворені у цікавій театралізованій постановці, – усе це допомогло присутнім зануритися у містерію Різдва. Неповторна атмосфера величі різдвяних свят цього дня об’єднала і глядачів, і учасників із усіх населених пунктів Трибухівської об’єднаної територіальної громади, зокрема:

  • хор Бучацького Благочиння ПЦУ «Духовна родина»;
  • хор ПЦУ с.Трибухівці;
  • хор церкви «Святої Трійці» с.Пишківці;
  • хор греко-католицької церкви св. Параскеви с.Трибухівці;
  • хор церкви "Введення в храм Пресвятої Богородиці" с.Цвітова;
  • чоловічий ансамбль «Трипілля»;
  • ансамбль «Пісенне джерело»;
  • учні Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • учні Пишківської ЗОШ І-ІІ ст.;
  • учні Цвітівської ЗОШ І ст.;
  • родина Войтас;
  • родина Дзундзи;
  • ведучі різдвяного свята -  Ігор Качур та Ірина Пастушак.

Творчі особистості подарували жителям та гостям громади незабутні емоції. Кожен виступ із концерних номерів вражав своєю майстерністю виконання, обробкою пісень та культурою співу, а глядацька зала підтримувала їх бурхливими оплесками.  Разом із виконавцями співав весь зал. Додавали колориту святковому заходу розмаїття костюмів та різдвяної атрибутики.

На завершення святкової феєрії ансамблі наймолодших учасників «Смайлик», «Зорецвіт» та «Едельвейс», художнім керівником, яких є Леся Олексюк,   подарували гостям пісню про Масляну та щедро пригощали всіх глядачів млинцями із  різними смаками.

Організатор та режисер свята Марія Качур, директор Трибухівського СБК, при зведеному виконанні всіма учасниками «Многая літа!»   зазначила, що Різдвяна історія жива до того часу доки ми будемо прославляти новонародженого Ісусика у колядках та щедрівках, будемо пам’ятати традиції нашого народу.

Зі словами вдячності до великої громадівської родини  звернувся Олег Ковдрин,  сільський голова Трибухівської ОТГ за таку чудову  концертну програму, яка допомогла нам знову пережити Вифлеємську історію, за спільну коляду. Побажав добре провести ці різдвяні свята і, з Божою ласкою, дочекатися наступних!Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуПарафіяни Православної Церкви України села Трибухівці висловили щиру подяку Гадзу Петру Івановичу за підтримку та вагому матеріальну допомогу у перекритті храмів Успіння Пресвятої Богородиці та Благовіщення Пресвятої Богородиці, а також побажали, щоб Господь Бог благословив Петра Івановича з родиною міцним здоров’ям та допомагав у щоденній праці, з якої Він, як гідний християнин, допомагає церкві, розвитку нашої об’єднаної громади та її жителям на різні потреби. На знак поваги та вдячності, подарували образи Матері Божої та Ісуса Христа.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь