Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

РОЗПОРЯДЖЕННЯ сільського голови №ПРОЕКТ «Про погодження проєкту програми «Організація оплачуваних громадських робіт для тимчасової зайнятості населення в 2022 році»»

Кількість переглядів: 194

Документ припинив свою дію 15.02.2022 р.

Скликання: 8 скликання 2022 рік
Сесія: 2 засідання
Тип документу: РОЗПОРЯДЖЕННЯ сільського голови
Дата: 04.02.2022
Номер документу: ПРОЕКТ
Назва документу: Про погодження проєкту програми «Організація оплачуваних громадських робіт для тимчасової зайнятості населення в 2022 році»
Прикріплені файли:

ПРОЕКТ

ТРИБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

15 лютого 2022 року                                                                                     №____

 

Про погодження  проєкту програми

«Організація оплачуваних громадських

робіт для тимчасової зайнятості

населення в 2022 році»

Згідно  статті 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування Україні», статті  31 Закону України «Про зайнятість населення»  від 05.07.2012 року № 5067-VІ  та «Положення про порядок організації та проведення оплачуваних громадських робіт»,  затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 10.09.2008 року № 839, з метою організації громадських робіт для вирішення ряду суспільно-корисних питань на території Трибухівської ТГ та сприяння зайнятості безробітних, виконавчий комітет Трибухівської сільської ради:

 

ВИРІШИВ:

1. Погодити проект програми «Організація оплачуваних  громадських робіт для тимчасової зайнятості населення в 2022 році», що додається.

2. Дане питання винести на розгляд чергової сесії Трибухівської сільської ради.

3. Проект рішення «Про погодження проекту програми «Організація оплачуваних  громадських робіт для тимчасової зайнятості населення в 2022 році» оприлюднити на офіційному сайті Трибухівської ОТГ.

4.  Контроль за виконанням цього рішення  залишаю за собою

 

 

  Трибухівський

 сільський голова                                                                           Олег КОВДРИН

 

 

 

 

 

 

Додаток                                                                                           

до рішення виконавчого комітету Трибухівської сільської ради

від 15 лютого 2022 р.  ____

 

 ПРОЕКТ

                                                                                                                 Додаток

 

ПРОГРАМА

«Організація оплачуваних громадських робіт

для тимчасової зайнятості населення в 2022 році»

Паспорт Програми

1.

Ініціатор розробки програми

Трибухівська сільська  рада

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Закон  України  “Про  місцеве самоврядування”, стаття 23 Закону України «Про зайнятість населення», «Положення про порядок організації  та проведення  оплачуваних громадських робіт», затверджене  постановою Кабінету міністрів України від 10.09.2008 року № 839.

3.

Розробник програми

Трибухівська сільська рада

4.

Відповідальний виконавець програми

Трибухівська сільська рада

5.

Учасники програми

Трибухівська сільська рада

Бучацька районна філія Тернопільського обласного центру зайнятості,  центр зайнятості, незайняте населення, що проживає на території  Трибухівської сільської ради (ОТГ) та  перебуває на обліку в районній філії  центру зайнятості

6.

Термін реалізації програми

2022 рік

7.

Перелік бюджетів, які беруть участь у виконанні програми (для комплексних програм)

Місцевий бюджет

8.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми всього, у тому числі:

 

 12  тис. грн.

8.1.

Коштів місцевого бюджету

  6  тис. грн.

8.2.

Коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття

  6  тис. грн.

8.3

Коштів ПОУ

-

 

Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма.

            Сьогодні в нашій країні досить гостро постає проблема безробіття. Життєві потреби свідомої працездатної особи передбачають постійну професійну діяльність, підтримку власного досвіду та збагачення  знань, спілкування з товаришами по праці, бо без цього можна приректи себе до маргінального існування. Але внаслідок багатьох факторів, як суб’єктивного, так і об’єктивного характеру, люди втрачають роботу, а через це – змогу працювати з тієї професії або спеціальності, якої вони  набули раніше. Часом навіть дуже бажаючій працювати людині дуже непросто знайти підходящу для неї за всіма якісними параметрами роботу.

             Необхідність прийняття  Програми  організації громадських робіт у 2018 році виникла відповідно  до   Закону  України  «Про  місцеве самоврядування», статті 23 Закону України «Про зайнятість населення», «Положення про порядок організації  та проведення  оплачуваних громадських робіт», затвердженого  постановою Кабінету міністрів України від 10.09.2008 року № 839  для забезпечення тимчасової зайнятості населення, передусім осіб, зареєстрованих як безробітні.

           Оплачувані громадські роботи повинні мати суспільно корисну спрямованість і сприяти соціальному розвитку села. Оплачувані громадські роботи організовуються з метою надання тимчасової роботи громадянам, які втратили роботу і заробіток, у першу чергу - безробітним, а також молоді у період до призову на військову службу, випускникам загальноосвітніх шкіл до направлення їх центром зайнятості на професійну підготовку, учнівській та студентській молоді у вільний від навчання час,  які проходять перенавчання за направленням державної служби зайнятості у вільний від навчання час , зайнятим трудовою діяльністю, які виявили бажання працювати у вільний від основної роботи час, інвалідам.

             Організація громадських робіт – важлива ланка, яка зменшуватиме напругу на ринку праці та сприятиме залученню безробітних до суспільно-корисної праці, підтримці трудової мотивації та зменшенню негативного впливу безробіття на особистість, додатковій соціальній підтримці населення.

 

Мета програми.

          Метою Програми є організація і затвердження видів громадських робіт, забезпечення тимчасової зайнятості незайнятого населення,  заходів щодо поліпшення ситуації на ринку праці.

 

Перелік видів оплачуваних громадських робіт,

що відповідають потребам громади села

та носять суспільно-корисний характер

Програмою визначається наступний перелік видів оплачуваних громадських робіт, що матимуть суспільно корисну спрямованість, відповідатимуть потребам громади села, нададуть додаткову соціальну підтримку і забезпечать тимчасову зайнятість осіб, які шукають роботу:

  1. Благоустрій та озеленення території населених пунктів, об’єктів соціальної сфери, кладовищ, зон відпочинку і туризму, культових споруд, придорожніх смуг.
  2. Утримання автомобільних доріг загального (загальнодержавного) користування.
  3. Надання допомоги учасникам АТО та сім’ям загиблих учасників АТО.
  4. Інформування населення щодо порядку отримання житлових субсидій та робота з документацією.
  5.  Підсобні роботи, пов’язані з будівництвом або ремонтом об’єктів соціальної сфери (навчальних закладів, спортивних закладів, закладів культури і охорони здоров’я, будинків-інтернатів (пансіонатів) для громадян похилого віку, інвалідів та дітей, дитячих оздоровчих таборів, притулків для неповнолітніх та осіб без постійного місця проживання).
  6. Роботи, пов’язані з ремонтом тепло - та водопостачання, вулично-дорожньої мережі на території громади.
  7. Роботи, пов’язані з відновленням та благоустроєм природних джерел та водоймищ, русел річок, укріпленням дамб, мостових споруд.
  8. Прибирання та збір (заготівля) вторинної сировини (макулатура, поліетилен, склобій, пет-пляшка, відходи пінопласту, ганчір’я)  в громадських місцях та зонах відпочинку міста, придорожніх смугах.
  9. Догляд та надання допомоги особам похилого віку та інвалідам, учасникам АТО та членам їх сімей,  дітям-сиротам, у т.ч. що здійснюється благодійними фондами та громадськими організаціями, а також догляд за хворими у закладах охорони здоров’я та допоміжні роботи у дитячих будинках та закладах для людей похилого віку.
  10.  Роботи по заготівлі продуктів харчування на зимовий період для навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, будинків-інтернатів (пансіонатів) для громадян похилого віку, інвалідів та дітей.
  11.  Впорядкування території населених пунктів з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних такими у встановленому порядку.
  12.  Впорядкування місць меморіального поховання, пам’ятників та пам’ятних місць, які мають офіційний статус, або зареєстровані на території населеного пункту.
  13.  Роботи з відновлення та по догляду заповідників, пам’яток архітектури, історії та культури.
  14.  Роботи, пов’язані з ремонтом приватних житлових будинків одиноких осіб, ветеранів війни, інвалідів, що проводяться за рішеннями органів місцевого самоврядування.
  15.  Роботи в музеях та з відновлення бібліотечного фонду в бібліотеках, робота в архівах з документацією.
  16.  Роботи, пов’язані з будівництвом та ремонтом об’єктів (приміщень) благодійних фондів та громадських організацій, які надають допомогу соціально незахищеним верствам населення, дітям - сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування, особам похилого віку, інвалідам, які потребують піклування  та сприяють соціальній реабілітації осіб.
  17.  Супровід осіб з вадами зору.
  18.  Догляд, обслуговування, соціально-методичний патронаж осіб з інвалідністю (в т.ч. учасникам АТО з інвалідністю) та особам, які потрапили в складні життєві обставини, що обумовлені їх медичним діагнозом чи соціальним статусом;
  19.  Заліснення земель.
  20. Упорядкування придорожніх смуг.
  21. Організація дозвілля дітей та молоді.
  22.  Участь у проведенні статистичних та соціологічних досліджень, опитувань населення, перепису населення, перепису худоби.
  23.  Робота з оформлення виборчих дільниць, підготовки та проведення виборів, виконання обов’язків члена виборчої комісії з оплатою праці в комісії.
  24.  Робота з інформування населення щодо недопущення порушень громадського порядку.
  25.  Розчищення населених пунктів від снігових заметів в місцях, де немає доступу для техніки.
  26.  Знищення бурянів.
  27.  Збір лікарських трав, ягід та грибів, їх сортування
  28.  Збір анкетних даних для персоніфікованого обліку.
  29.  Сортування гуманітарної допомоги.
  30.  Фасування подарункових наборів( до «Дня св. Миколая») для сиріт.
  31. Допоміжні роботи з документацією у військом матах в період призовної компанії.
  32.  Робота в дитячих оздоровчих таборах, санаторіях, будинках та баз відпочинку.
  33.  Заходи по екологічному оздоровленню територій населених пунктів;
  34.  Роботи з утримання та випасу великої рогатої худоби;
  35.  Надання допомоги в соціально-психологічній реабілітації військовослужбовців АТО, інвалідів з числа військовослужбовців, у т.ч., що здійснюється благодійними фондами та громадськими організаціями.
  36.  Основні та допоміжні роботи в благодійних їдальнях, які обслуговують соціально-незахищені верстви населення.
  37.  Облікові роботи в лісових господарствах.
  38.  Участь у роботі пунктів обігріву;
  39.  Допомога в оформленні документів, соціальний супровід, робота по догляду за особами похилого віку, особами з інвалідністю та інші роботи пов’язані  із забезпеченням соціального супроводу або стороннього догляду за ЛЖВ, прибирання нежитлових приміщень, в яких здійснюється медико-соціальна та психологічна допомога.
  40.  Інші доступні види трудової діяльності (кваліфікованого та некваліфікованого характеру), що проводяться за рахунок коштів підприємств, установ та організацій, які сприяють соціальному та економічному розвитку регіону та тимчасовій зайнятості населення.
  41.  Кур’єрська доставка товарів першої необхідності людям похилого віку.
  42.  Виготовлення засобів захисту від інфекційних захворювань.                                                                   Перелік роботодавців, за участю яких планується організація громадських робіт у 2021 році

- Трибухівська сільська рада;

- Інші роботодавці, які відповідно до своїх видів діяльності та за необхідності організують оплачувані громадські роботи, що матимуть суспільно-корисну спрямованість та відповідатимуть потребам територіальної громади.

 

Шляхи і засоби розв’язання проблеми, обсяги                                                                         

 та джерела фінансування

            Досягнення  цілей програми  забезпечується  створенням банку даних про осіб, які бажають взяти участь у громадських роботах, визначенням видів робіт, які можуть застосовуватися під час організації громадських робіт,  переліку підприємств, на яких будуть організовуватись громадські роботи.

 

  1. Фінансово-економічне  обґрунтування   програми.

     Фінансування  оплачуваних громадських робіт проводиться за рахунок коштів місцевого бюджету, коштів підприємств, організацій та установ; коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

З  місцевого бюджету передбачається виділити на громадські роботи кошти в сумі   12 000  грн.

 

Прогноз соціально-економічних  та інших                                               

наслідків прийняття Програми.

       Організація  громадських  робіт дасть змогу вирішити  проблеми щодо забезпечення  задоволення потреби людини в праці, вирішити  соціальні проблеми, залучити  до суспільно корисної праці незайнятих громадян, підвищити  рівень життя тощо.

       Прийняття Програми дозволить вирішити конкретні завдання щодо організації оплачуваних громадських робіт, їх проведення, забезпечити тимчасову зайнятість громадян. У результаті, в організації та проведенні оплачуваних громадських робіт реалізується право громадян на працю, зазначене в Конституції України.

 

Координація та контроль за ходом виконання Програми.

       Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює постійна комісія з питань фінансів, бюджету, планування  соціально – економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва  та постійна комісія з гуманітарних питань, соціального захисту населення, законності, депутатської діяльності, та зв’язку з громадськістю.

       Про хід виконання та стан реалізації напрямків і заходів Програми комісія звітує на сесії сільської ради.

 

Секретар сільської ради                  &n


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь