Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Проекти рішень виконавчого комітету №ПРОЕКТ «Про погодження проєкту програми «Організація суспільно-корисних оплачуваних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів у 2022 році»»

Кількість переглядів: 96

Документ припинив свою дію 15.02.2022 р.

Скликання: 8 скликання 2022 рік
Сесія: 2 засідання
Тип документу: Проекти рішень виконавчого комітету
Дата: 04.02.2022
Номер документу: ПРОЕКТ
Назва документу: Про погодження проєкту програми «Організація суспільно-корисних оплачуваних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів у 2022 році»
Прикріплені файли:

ПРОЕКТ

ТРИБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

15 лютого 2022 року                                                                                     №_____

 

Про погодження  проєкту програми

«Організація суспільно-корисних

оплачуваних робіт для осіб, що ухиляються

від сплати аліментів у 2022 році»

 

Згідно  статті 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування Україні»,

Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» від 07.12.2017 року, з метою організації  суспільно-корисних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів та за рішенням суду можуть бути притягнуті до виконання суспільно корисних оплачуваних робіт та примусового виконання рішень до боржника, який не сплачує аліменти більше ніж шість місяців, виконавчий комітет Трибухівської сільської ради:

 

ВИРІШИВ:

 

        1. Погодити проект програми «Організація суспільно-корисних оплачуваних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів у 2022 році», що додається.

2. Дане питання винести на розгляд чергової сесії Трибухівської сільської ради.

3. Проект рішення «Про погодження проекту програми «Організація суспільно-корисних оплачуваних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів у 2022 році» оприлюднити на офіційному сайті Трибухівської ОТГ.

4.  Контроль за виконанням цього рішення  залишаю за собою

 

  Трибухівський

 сільський голова                                                                           Олег КОВДРИН

 

 

 

Додаток                                                                                           

до рішення виконавчого комітету Трибухівської сільської ради

від 15 лютого 2022 р.  ____

 ПРОЕКТ

                                                                                                                 Додаток

ПРОГРАМА

«Організація  суспільно-корисних оплачуваних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів у 2022 році»

Паспорт Програми

1.

Ініціатор розробки програми

Трибухівська сільська  рада

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення програми

Закон  України  “Про  місцеве самоврядування”, Закон України „ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів” від 07.12.2017 року, «Кодекс України про адміністративні правопорушення», 

«Сімейний кодекс України».

3.

Розробник програми

Трибухівська сільська рада

4.

Відповідальний виконавець програми

Трибухівська сільська рада

5.

Учасники програми

    Трибухівська сільська рада,

Бучацький районний відділ з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції м.Бучач Тернопільської області.

6.

Термін реалізації програми

2022 рік

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми всього, у тому числі:

 

18  тис. грн..

8.

Коштів місцевого бюджету

18  тис. грн.

 

Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма.

Сьогодні в нашій країні досить гостро постає проблема ухиляння від сплати аліментів. Необхідність прийняття  програми  організації суспільно-корисних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів та за рішенням суду можуть бути притягнуті до виконання суспільно корисних оплачуваних робіт виникла відповідно  до  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів»  від  07.12.2017 року, Закону  України 

«Про  місцеве самоврядування»  для забезпечення зайнятості  осіб, що ухиляються від сплати аліментів за рішенням суду.  

Закон передбачає нові засоби примусового виконання рішень до боржника, який не сплачує аліменти більше ніж шість місяців. Варто відзначити, що ставиться питання про посилення відповідальності не лише за несплату аліментів на дітей, а й на утримання одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї.

Несплата аліментів, що призвела до виникнення заборгованості понад шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, тягне за собою накладення адміністративного стягнення у вигляді виконання суспільно корисних робіт на строк від 120 до 240 годин. При наявності такої заборгованості державний виконавець складає протокол про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 1831 Кодексу про адміністративні правопорушення України, та надсилає його для розгляду до суду за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби.

Таким чином, Закон впроваджує новий вид адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт, які боржник виконуватиме у вільний від роботи чи навчання час. Вид таких робіт визначають органи місцевого самоврядування. Водночас, суспільно корисні роботи не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років.

У разі ухилення порушника від виконання суспільно корисних робіт постановою суду (судді) за поданням центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, строк невиконаних суспільно корисних робіт може бути замінений адміністративним арештом. Тоді строк арешту визначається з розрахунку, що одна доба арешту дорівнює 15 годинам невиконаних суспільно корисних робіт, але не може перевищувати 15 діб.

 

Мета програми.

Метою Програми є організація  суспільно-корисних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів та за рішенням суду можуть бути притягнуті до виконання суспільно корисних оплачуваних робіт та примусового виконання рішень до боржника, який не сплачує аліменти більше ніж шість місяців.

 

 

  1. Перелік видів оплачуваних громадських робіт,

які будуть виконувати особи, що ухиляються від сплати аліментів та                  за рішенням суду можуть бути притягнуті до виконання суспільно корисних оплачуваних робіт на території  Трибухівської сільської                ради протягом 2022 року

Програмою визначається наступний перелік об’єктів і видів суспільно-корисних робіт, які будуть виконувати осіб, що ухиляються від сплати аліментів за рішенням суду можуть бути притягнуті до виконання суспільно корисних оплачуваних робіт на території  Трибухівької сільської ради протягом 2021  року, а саме:

    1. Благоустрій на сільських кладовищах територіальної громади;
    2. Благоустрій та озеленення населених пунктів  Трибухівської ОТГ                    (прибирання сміття, викошування бур’янів,  вирубка кущів, викос травостою, побілка та фарбування огорожі,  прибирання опалого листя, доріжок від снігу взимку, тощо).
    3.  Впорядкування місць меморіального поховання, пам’ятників та пам’ятних місць, які мають офіційний статус, або зареєстровані на території населеного пункту;
    4. Благоустрій територій біля адмінбудівель територіальної громади;
    5. Прибирання території біля адмінбудівель Трибухівської ОТГ та навчальних закладів громади;
    6. Благоустрій на сільських стадіонах;
    7. Підсобні роботи при ремонті приміщень адмінбудівель Трибухівської сільської ради, навчальних закладів громади.                                                
    8. Підсобні роботи в  «Парку слави - борцям за волю України»;
    9. Розчищення берегів річки Вільховець;
    10. Скошування берегів на толоках та пасовищах  Трибухівської ТГ;
    11. Благоустрій біля автобусних зупинок територіальної громади;
    12. Викошування та поглиблення дорожніх водовідведень по вулицях Трибухівської ОТГ
    13. Роботи, пов’язані з ремонтом тепло - та водопостачання, вулично-дорожньої мережі на території міста.
    14.  Догляд та надання допомоги особам похилого віку та інвалідам, дітям-сиротам, у т.ч. що здійснюється благодійними фондами та громадськими організаціями, а також догляд за хворими у закладах охорони здоров’я та допоміжні роботи у дитячих будинках та закладах для людей похилого віку.
    15. Інші доступні види трудової діяльності (кваліфікованого та некваліфікованого характеру), що мають тимчасовий характер, можуть виконуватись на умовах неповного робочого дня та мають економічну, соціальну та екологічну користь.
  1. Фінансово-економічне  обґрунтування   програми.

Фінансування   суспільно-корисних робіт для осіб, що ухиляються від сплати аліментів за рішенням суду можуть бути притягнуті до виконання суспільно корисних оплачуваних робіт буде проводитися за рахунок коштів місцевого бюджету, на що передбачається виділити кошти в сумі  18 000  грн.

  1. Координація та контроль за ходом виконання Програми.

Координацію та контроль за ходом виконання Програми здійснює постійна комісія з питань фінансів, бюджету, планування  соціально – економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва  та постійна комісія з гуманітарних питань, соціального захисту населення, законності, депутатської діяльності, та зв’язку з громадськістю.

Про хід виконання та стан реалізації напрямків і заходів Програми комісія звітує на сесії сільської ради.

     

 

Секретар сільської ради                                                   Любов ПОСЕЛЮЖНА

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь