Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Проекти рішень виконавчого комітету №ПРОЕКТ «Про координаційну раду з питань ґендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми»

Кількість переглядів: 104

Документ припинив свою дію 10.12.2021 р.

Скликання: 8 скликання 2021 рік
Сесія: 11 засідання
Тип документу: Проекти рішень виконавчого комітету
Дата: 29.11.2021
Номер документу: ПРОЕКТ
Назва документу: Про координаційну раду з питань ґендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми
Прикріплені файли:

ПРОЕКТ

ТРИБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від 10 грудня  2021 року                                                                            №______

Про координаційну раду з питань ґендерної рівності,  запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про протидію торгівлі людьми» та постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі»,  виконавчий комітет сільської ради

ВИРІШИВ:

1. Утворити координаційну раду з питань ґендерної рівності,  запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми та затвердити її персональний склад згідно з додатком 1.

2. Затвердити Положення про координаційну раду з питань ґендерної рівності,  запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми згідно з додатком 2.

3. Організацію виконання даного рішення залишаю за собою.

   Трибухівський

 сільський голова                                                                     Олег КОВДРИН

 

 

 

                                        

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету від 10 грудня 2021   № ____

Склад

координаційної ради з питань з питань ґендерної рівності,  запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі                                      та протидії торгівлі людьми

 

П’ЯНТКІВСЬКА                       Інна Іванівна

Начальник відділу з питань соціального захисту населення, голова координаційної ради

МІЩАНЧУК                  Анжеліка Андріївна  

Директор КУ «Центр надання соціальних     послуг Трибухівської сільської ради», заступник голови координаційної ради

МИЦЬО                                   Микола Іванович

Фахівець із соціальної роботи  КУ «Центр надання соціальних     послуг Трибухівської сільської ради» , секретар

Члени координаційної ради:

ПОСЕЛЮЖНА                             Любов Михайлівна

Секретар Трибухівської сільської ради

КУЩАК                                    Лілія Степанівна 

Керуюча справами, секретар виконавчого комітету сільської ради

ПОШЕЛЮЖНА

Ірина Андріївна        

Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Трибухівської сільської ради

МАЦЬКІВ

Марія Іванівна

Спеціаліст служби у справах дітей Трибухівської сільської ради

МОТАЛО

Ігор Михайлович

Директор КНП «Трибухівський центр ПМСД» Трибухівської сільської ради

КУЛИК                                   Олег Богданович        

відділення поліції №2

(м. Бучач, Чортківського РВП ГУНП), 

старший лейтенант поліції

БАБІЙ

Галина Михайлівна

Староста Медведівського старостинського округу

БІДА

Ганна Миколаївна

Староста Цвітівського старостинського округу

КОГУТ

Іван Михайлович

Староста Пилявського старостинського округу

ЯЦКІВ

Надія Петрівна                             

Староста Пишківського старостинського округу     

 

Керуюча справами, секретар

виконавчого комітету сільської ради

                                  

                                 Лілія КУЩАК

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету     від  10 грудня 2021   №____                         

 

Положення

про координаційну раду з питань з питань ґендерної рівності,  запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі                                      та протидії торгівлі людьми

 

1. Загальні положення

       1.1  Координаційна рада з питань ґендерної рівності,  запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі  та протидії торгівлі людьми (надалі – координаційна рада) є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при виконавчому комітеті Трибухівської сільської ради, що утворюється з метою координації заходів із питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, торгівлі людьми, забезпечення ґендерної рівності.

1.2.           Координаційна рада у своїй роботі керується Конституцією України, законами України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», «Про запобігання та протидію домашньому насильству», «Про протидію торгівлі людьми» , постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», указами Президента України, рішеннями виконавчого комітету Трибухівської сільської ради, розпорядженнями сільського  голови, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

1.3. Діяльність координаційної ради здійснюється відповідно до чинного законодавства на принципах законності, гласності, гуманності, неприпустимості приниження честі громадян, які потребують допомоги щодо забезпечення їх прав, інтересів.

 

2. Основні напрямки роботи координаційної ради

2.1. Забезпечення міжвідомчої співпраці органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, торгівлі людьми , ґендерній нерівності на території громади.

2.2. Координація діяльності та взаємодії суб’єктів, визначених законодавством, що здійснюють заходи у сфері ґендерної політики, запобігання та   протидії   домашньому   насильству   і   насильству   за   ознакою   статі , торгівлі людьми  на території громади, щодо реалізації ними відповідних заходів.

2.3. Узгодження заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, торгівлі людьми,  спрямованих на  забезпечення комплексного підходу до подолання насильства, популяризацію сімейних цінностей, забезпечення ґендерної рівності, підвищення їх ефективності.

2.4. Розгляд питань, які потребують міжгалузевої узгодженої співпраці з питань запобігання насильству в сім'ї, торгівлі людьми,  ґендерної рівності, визначення шляхів та способів їх вирішення.

2.5. Розгляд та узгодження пропозицій щодо потреби в утворенні в установленому порядку загальних чи спеціалізованих служб підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, торгівлі людьми.

2.6. Розроблення та/або розгляд пропозицій до проектів цільових програм, інших актів щодо реалізації державної політики з питань сім'ї, ґендерної рівності, запобігання домашньому насильству і насильству за ознакою статі, торгівлі людьми.

2.7. Координація проведення інформаційно-просвітницьких заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, торгівлі людьми, ґендерній нерівності на території громади.

2.8. Співпраця з громадськими об’єднаннями, неурядовими організаціями, міжнародними організаціями, благодійними фондами при розробці та реалізації заходів і програм (проектів), спрямованих на популяризацію сімейних цінностей, формування ґендерної культури, попередження насильства в сім’ї і насильства за ознакою статі, торгівлі людьми та підтримка громадських ініціатив з цих питань.

2.9. Інші питання, визначені законодавством, для органів місцевого самоврядування, які потребують попереднього узгодження на предмет доцільності здійснення заходів у сфері ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, торгівлі людьми.

 

3. Права координаційної ради

3.1. Одержувати в установленому законодавством порядку необхідну для діяльності координаційної ради інформацію від громадян, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій всіх форм власності, правоохоронних та судових органів.

3.2.      Утворювати в разі потреби в установленому порядку тимчасові експертні комісії (робочі групи) для вирішення/узгодження питань, пов’язаних із діяльністю органів місцевого самоврядування у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, торгівлі людьми, ґендерній нерівності на території громади.

3.3. Залучати до участі в засіданнях заявників та осіб, які повідомили про факти вчинення домашнього насильства, представників місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності,   які   беруть   участь   у   проведенні   заходів   з   питань  запобігання  домашньому насильству, торгівлі людьми і не входять до складу комісії.

3.4. Організовувати та проводити конференції, наради та семінари з питань запобігання та протидії насильству в сім'ї, торгівлі людьми, ґендерної нерівності.

 

 

 

4. Організація роботи координаційної ради

    1. Координаційну раду очолює голова, до повноважень якого належить координація питання вжиття заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, запобігання торгівлі людьми , забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.
    2. Формою роботи координаційної ради є засідання, які проводяться її головою або за його відсутності – заступником голови.
    3.  Засідання координаційної ради проводяться за рішенням голови по мірі необхідності, але не рідше, ніж двічі на рік.
    4.  Рішення координаційної ради є повноважним за присутності на засіданні  більшості членів від її загального складу, приймаються більшістю голосів та оформлюються у вигляді протоколів, які підписуються головою та секретарем. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні.
    5.  У разі персональних змін членів та секретаря координаційної ради або їх відсутності у зв’язку з відпусткою, хворобою чи з інших причин, особи, які виконують їх обов’язки входять до її складу за посадами.

4.6. Координаційна рада систематично інформує про свою діяльність громадськість у засобах масової інформації.

 

5. Прикінцеві положення

5.1. Члени координаційної ради виконують свої обов’язки на громадських засадах.

5.2. Члени координаційної ради не повинні розголошувати інформацію про осіб, яку вони отримали в результаті її роботи.

5.3. Матеріально-технічне забезпечення діяльності координаційної ради здійснюється виконавчим комітетом Трибухівської сільської ради.

5.4. Організаційне забезпечення діяльності координаційної ради здійснюється відділом з питань соціального захисту населення Трибухівської сільської  ради.

5.5. Всі питання, що не врегульовані даним Положенням вирішуються відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Керуюча справами, секретар

 виконавчого комітету сільської ради

 

    Лілія КУЩАК

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь