Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Проекти рішень виконавчого комітету №ПРОЕКТ «Про затвердження посадової інструкції головного спеціаліста загального відділу Трибухівської сільської ради»

Кількість переглядів: 129

Документ припинив свою дію 18.02.2021 р.

Скликання: 8 скликання 2021 рік
Сесія: 1 засідання
Тип документу: Проекти рішень виконавчого комітету
Дата: 08.03.2021
Номер документу: ПРОЕКТ
Назва документу: Про затвердження посадової інструкції головного спеціаліста загального відділу Трибухівської сільської ради
Прикріплені файли:

ПРОЕКТ

ТРИБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БУЧАЦЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від 18 лютого 2021 року                                                                               № 04

Про  затвердження посадової інструкції

головного спеціаліста загального

відділу Трибухівської сільської ради

 

Керуючись законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою забезпечення реалізації політики держави у сфері цивільного захисту населення і території громади Трибухівської сільської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, охорони праці, техніки безпеки та протипожежного стану в Трибухівській сільській раді, виконавчий комітет Трибухівської сільської ради

ВИРІШИВ :

  1. Затвердити посадову інструкцію головного спеціаліста загального відділу Трибухівської сільської ради  (Додається).
  2. Зобов’язати секретаря  виконавчого комітету ознайомити головного спеціаліста загального відділу під підпис із його посадовими обов’язками.
  3. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

 

 

  Трибухівський

 сільський голова                                                                         Олег КОВДРИН

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішенням виконавчого комітету
Трибухівської сільської ради

від 18 лютого 2021 року № _____

________________КОВДРИН Олег

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ
головного спеціаліста загального відділу  

Трибухівської сільської ради

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1 Головний спеціаліст загального відділу  Трибухівської сільської ради (далі - Головний спеціаліст) забезпечує виконання заходів щодо реалізації політики держави у сфері:

 цивільного захисту населення і території громади Трибухівської сільської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

охорони праці, техніки безпеки та протипожежного стану в Трибухівській сільській раді.

1.2 Головний спеціаліст підпорядковується безпосередньо сільському голові та секретарю сільської ради та керуючому справами виконкому сільської ради.

1.3. Головний спеціаліст призначається на посаду та звільняється з посади сільським головою на основі конкурсного відбору або за іншою процедурою, передбаченою відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

1.4 У своїй роботі головний спеціаліст керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, рішеннями сільської ради та її виконавчого комітету.

1.5 Головний спеціаліст повинен знати Конституцію України, закони України, що стосуються цивільного захисту та мобілізаційної роботи, охорони праці пожежної безпеки  та екологічне законодавство,  а також проходження служби в органах місцевого самоврядування, діяльності органів місцевого самоврядування, постанови Верховної Ради України, укази та розпорядження Президента України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, інші нормативно-правові акти, що регулюють питання здійснення місцевого самоврядування, правила ділового етикету, правила та норми охорони праці та протипожежної безпеки, основні принципи роботи на комп’ютерній техніці та відповідні програмні засоби, володіти державною мовою.

1.6 Кваліфікаційні вимоги: повна вища освіта (магістр, спеціаліст) та стаж роботи не менше 5 років.

 

2. ЗАВДАННЯ, ОБОВ’ЯЗКИ ТА ПОВНОВАЖЕННЯ

2.1 Організовує розроблення і здійснення заходів щодо удосконалення організації цивільного захисту, захисту населення і території від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню і реагування на них.

2.2 Подає сільському голові пропозиції до проектів державних та регіональних програм і прогнозів щодо вдосконалення системи цивільного захисту та з запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, контролює виконання затверджених програм.

2.3 Відповідно до законодавства здійснює державний нагляд і контроль за виконанням вимог цивільного захисту і техногенної безпеки, заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, за станом готовності сил і засобів цивільного захисту до проведення рятувальних робіт на території Трибухівської сільської ради.

2.4 В межах своєї компетенції визначає рівень надзвичайної ситуації, забезпечує оперативне і повне інформування сільського голови про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, та про хід її ліквідації.

2.5 Згідно з розпорядженням сільського голови забезпечує оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, контролює функціонування територіальних та об’ єктових систем оповіщення.

2.6 Розробляє заходи щодо проведення тимчасового відселення та евакуації населення із зон надзвичайних ситуацій.

2.7 Вносить пропозиції сільському голові щодо покращення територіальних та об’ єктових систем оповіщення, введення в дію новітніх зразків.

2.8 Подає сільському голові пропозиції щодо включення до проекту бюджету сільської ОТГ витрат на розвиток і функціонування цивільного захисту населення, сприяє цільовому використанню виділених бюджетних коштів.

2.9 Організовує підготовку органів місцевого самоврядування і сил цивільного захисту та населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій.

2.10 Організовує в установленому порядку проведення навчань та тренувань з питань цивільного захисту, у тому числі підготовку учнів у навчальних закладах освіти з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту.

2.11 Через засоби масової інформації організовує інформування населення щодо законодавства з питань дотримання вимог цивільного захисту та захисту населення і території від надзвичайних ситуацій, заходів, які вживаються виконавчим комітетом Трибухівської сільської ради для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, та іншої інформації, пов’язаної з правовим навчанням та пропагандою з питань запобігання надзвичайним ситуаціям.

2.12 Взаємодіє з Чортківським ВП ГУНП в Тернопільській  області, Чортківським РВ ГУ ДСНС України в Тернопільській області, Чортківським районним військовим комісаріатом, службою цивільного захисту району, установами, підприємствами, організаціями.

2.13 Організовує роботи, пов’язані з ліквідацією надзвичайних ситуацій, контролює в межах своєї компетенції готовність органів місцевого самоврядування і сил цивільного захисту до дій за призначенням.

2.14 Інформує сільського голову про заходи, що здійснюють правоохоронні органи, по забезпеченню правопорядку під час надзвичайних ситуацій на території сільської  ради.

 

2.15 Бере участь у державному регулюванні мобілізаційної підготовки та мобілізації. Забезпечує виконання законодавства з питань мобілізаційної роботи.

2.16 Контролює розроблення і здійснення заходів щодо нормованого забезпечення населення громади в особливий період.

2.17 Організовує роботу з бронювання військовозобов’язаних та контроль за веденням їх обліку, забезпечує подання відповідної звітності, подає пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.

2.18 Подає пропозиції щодо встановлення мобілізаційних завдань (замовлень) підприємствам, установам та організаціям, а також організовує їх доведення до виконавців.

2.19 Розробляє та подає сільському голові проекти нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки та мобілізації.

2.20 Уповноважений з охорони праці та техніки безпеки у виконкомі Трибухівської сільської  ради. Організовує і координує роботи з охорони праці на підприємстві, здійснює контроль за дотриманням у структурних підрозділах законодавчих і нормативних правових актів по охороні праці, проведенням профілактичної роботи з попередження виробничого травматизму, професійних і виробничо-обумовлених захворювань, заходів щодо створення здорових і безпечних умов праці на підприємстві, за наданням працівникам встановлених пільг і компенсацій за умовами праці.

2.21 Уповноважений за організацію вимог пожежної безпеки у сфері цивільного захисту у виконкомі Трибухівської сільської  ради.

2.22 Бере участь у підготовці та опрацюванні проектів розпоряджень сільського голови, проектів рішень  виконкому та сесій з питань цивільного захисту, охорони праці та пожежної безпеки.

2.24. Звітувати про проведу роботу на засіданні виконавчого комітету.

2.23 Виконує інші оперативні доручення сільського голови, секретаря сільської ради та керуючого справами виконкому сільської ради.

 

3. МАЄ ПРАВО

3.1 Представляти інтереси виконкому сільської ради в інших органах управління при розгляді питань, що належать до його компетенції.

3.2 Запитувати, за згодою сільського голови, та отримувати від посадових осіб структурних підрозділів сільської  ради, установ, організацій та підприємств інформацію, необхідну для виконання службових обов’язків.

3.3 Вносити на розгляд пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу з питань, що стосуються його діяльності.

3.4 За згодою керівництва брати участь у проведенні перевірок щодо дотримання вимог законодавства та наданні консультативно-методичної допомоги в питаннях цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

3.5 Брати участь у нарадах, зборах, засіданнях сільської ради з питань, пов’язаних з функціональними завданнями та обов’язками.

3.6 Залучати в установленому порядку спеціалістів виконавчого комітету Трибухівської сільської ради, підприємств, установ, організацій, за погодженням з їх керівниками, для вивчення та опрацювання питань цивільного захисту.

3.7 Використовувати засоби зв’язку та вести в установленому порядку поштово-електронне листування з іншими органами місцевого самоврядування, державної влади, підприємствами, установами і організаціями.

 

4. ПОВИНЕН ЗНАТИ

Конституцію України;

закони України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про запобігання корупції», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» «Про охорону праці», «Про пожежну безпеку» Кодекс цивільного захисту України та інші закони України з питань діяльності органів місцевого самоврядування у сферах цивільного захисту та мобілізаційної роботи;

Укази та розпорядження Президента України, постанови Верховної Ради України, постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України, інші підзаконні нормативно-правові акти, що стосуються цивільного захисту та мобілізаційної роботи охорони праці, техніки безпеки та пожежної безпеки;

державну мову на рівні ділового спілкування та застосування;

основи трудового законодавства;

правила внутрішнього трудового розпорядку;

Правила ділового етикету;

Інструкцію з діловодства;

основні програми роботи на комп’ ютері;

правила охорони праці та протипожежної безпеки.

5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

5.1 Несе відповідальність за неякісне або несвоєчасне виконання посадових завдань та обов’язків, бездіяльність або невикористання наданих йому прав, порушення норм етики поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та обмежень, пов’язаних з прийняттям службу в органах місцевого самоврядування та її проходженням, розголошення персональних даних, які йому було довірено або які стали відомі у зв’язку з виконанням посадових обов’язків, недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, інструкцій з охорони праці та протипожежної безпеки.

5.2 Несе відповідальність за забезпечення реалізації політики держави у сфері захисту населення території Трибухівської ОТГ від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

5.3 Несе відповідальність за розголошення державної таємниці, інформації, що стала йому відома під час виконання обов’язків державної служби, а також іншої інформації, яка згідно з законодавством не підлягає розголошенню.

5.4 Несе відповідальність за охорону праці та техніку безпеки у Трибухівській сільській  раді.

5.5 Несе відповідальність за організацію вимог пожежної безпеки у сфері цивільного захисту у виконкомі Трибухівській сільській  ради.

 

 

 

6. УМОВИ РОБОТИ

6.1 Режим роботи головного спеціаліста встановлюється відповідно до Правил внутрішнього трудового розпорядку, встановлених для працівників Трибухівської сільської  ради, та колективного договору.

6.2 У зв’язку зі службовою необхідністю головний спеціаліст може виїздити в службові відрядження (зокрема місцевого значення).

 

7. ІНШІ ПОЛОЖЕННЯ

7.1 Посадова інструкція складена у трьох примірниках, які зберігаються: у загальному відділі та інформаційного забезпечення, у відділі персоналу та організаційної роботи, у працівника.

7.2 Зміни і доповнення до посадової інструкції вносяться виконавчим комітетом Трибухівської сільської ради.

 

 

З посадовою інструкцією ознайомлений  _____________     __________________        

   _______ ___________201_ р.                                                      

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь