Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Проекти рішень виконавчого комітету №ПРОЕКТ «Про затвердження висновку органу опіки та піклування «Про зміну опікуна/піклувальника повнолітньої недієздатної особи Дмитровської Галини Степанівни»»

Кількість переглядів: 568
Скликання: 8 скликання 2021 рік
Сесія: 6 засідання
Тип документу: Проекти рішень виконавчого комітету
Дата: 16.07.2021
Номер документу: ПРОЕКТ
Назва документу: Про затвердження висновку органу опіки та піклування «Про зміну опікуна/піклувальника повнолітньої недієздатної особи Дмитровської Галини Степанівни»
Прикріплені файли:

ПРОЕКТ

ТРИБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БУЧАЦЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від 29 липня 2021 року                                                                                    № 93

 

Про затвердження висновку

органу опіки та піклування

«Про зміну опікуна/піклувальника

повнолітньої недієздатної особи

Дмитровської Галини Степанівни»

 

Відповідно до статей 55, 58, 59, 60, 63 Цивільного кодексу України, Правил опіки і піклування, затверджених Наказом Державного комітету України у справах молоді, Міністерства освіти України, Міністерства здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики від 26.05.1999 року за №34/166/131/88, розглянувши подання відділу обслуговування громадян (сервісний центр) м.Бучач управління пенсійного фонду України в Тернопільській області від 18.05.2021 року №1900-040-6/14672 про виїзд за кордон на постійне місце проживання Дмитровського Романа Степановича, який являється опікуном/піклувальником Дмитровської Галини Степанівни 02.01.1953 року народження особи з інвалідністю І групи з дитинства. Подання старости Цвітівського старостинського округу про зняття з реєстрації місця проживання Дмитровського Романа Степановича 07.09.1970 року народження за повідомленням Управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області від 03.03.2021 року № 6101.2-1540/61.1-21 «Про прийняття рішення щодо оформлення документів для виїзду на постійне проживання в Республіку Польща». Заяву жительки села Трибухівці, Будної Марії Михайлівни 18.07.1955 року народження про призначення її опікуном/піклувальником Дмитровської Галини Степанівни 02.01.1953 року народження, яка є особою з інвалідністю І групи з дитинства та потребує встановлення над нею опіки/піклування для захисту її прав та інтересів.

Опікун /піклувальник Дмитровський Роман Степанович який здійснював опіку/піклування за Дмитровською Галиною Степанівною не може здійснювати свої обов’язки опікуна/піклувальника в зв’язку з виїздом за кордон на постійне проживання в Республіку Польща.

Кандидатом в опікуни є Будна Марія Михайлівна, 18.07.1955 року народження, яка зареєстрована та проживає за адресою вулиця Гоголя, будинок 40, село Трибухівці, Бучацького району , Тернопільської області. Згідно поданих даних до заяви, Будна Марія Михайлівна може бути опікуном/піклувальником повнолітньої недієздатної особи Дмитровської Галини Степанівни 02 січня 1953 року народження, особи з інвалідністю І групи та здійснювати догляд за нею. Відповідно до статті 55, 63 Цивільного кодексу України, опіка та піклування встановлюється з метою забезпечення особистих немайнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та обов’язки. Опіка або піклування встановлюються за місцем проживання фізичної особи, яка потребує опіки чи піклування, або за місцем проживання опікуна чи піклувальника (ч.І ст. 62 Цивільного кодексу України).

Враховуючи вищевикладене та керуючись п.4 частини другої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 24 Закону України «Про опіку та піклування над повнолітніми недієздатними особами та особами, цивільна дієздатність яких обмежена», нормами Цивільного кодексу України, Правилами опіки та піклування, затвердженими Наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 року за № 34/166/131/88, враховуючи Протокол №3 засідання органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Трибухівської сільської ради від 25.06.2021 року та Висновок №3 органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Трибухівської сільської ради від 25.06.2021 року,  виконавчий комітет Трибухівської сільської ради 

 

ВИРІШИВ :

1. Затвердити Висновок №3 органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Трибухівської сільської ради «Про зміну опікуна/піклувальника повнолітньої недієздатної особи Дмитровської Галини Степанівни» (Висновок №3 від 25 червня 2021 року  органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Трибухівської сільської ради – додається).

2. Визнати доцільність  звільнити від обов’язків опікуна/піклувальника Дмитровського Романа Степановича, який здійснював опіку/піклування за Дмитровською Галиною Степанівною та рекомендувати призначити Будну Марію Михайлівну опікуном/піклувальником Дмитровської Галини Степанівни 02.01.1953 року народження, яка є особою з інвалідністю І групи з дитинства та потребує встановлення над нею опіки/піклування для захисту її прав та інтересів (Протокол №3 від 25 червня 2021 року  органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Трибухівської сільської ради – додаються). 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника відділу соціального захисту населення, Пянтківську Інну.

 

   Трибухівський

 сільський голова                                                                           Олег КОВДРИН

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь