Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Проекти рішень виконавчого комітету №ПРОЕКТ «Про стан роботи із зверненнями громадян за І півріччя 2021 року»

Кількість переглядів: 48
Скликання: 8 скликання 2021 рік
Сесія: 6 засідання
Тип документу: Проекти рішень виконавчого комітету
Дата: 16.07.2021
Номер документу: ПРОЕКТ
Назва документу: Про стан роботи із зверненнями громадян за І півріччя 2021 року
Прикріплені файли:

ПРОЕКТ

ТРИБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БУЧАЦЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від 28 липня  2021 року                                                                              № 81

Про стан роботи із зверненнями

громадян за І півріччя 2021  року

Заслухавши інформацію керуючої справами, секретаря виконавчого комітету Трибухівської сільської ради  Лілії Кущак про стан роботи із зверненнями громадян по Трибухівській сільській раді за І півріччя 2021 року, з метою забезпечення виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», керуючись пп.1 п. б ч.1 ст.38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Трибухівської сільської  ради

ВИРІШИВ:

1.Довідку керуючої справами  про стан роботи із зверненнями громадян по Трибухівській сільській раді за І півріччя  2021 року взяти до відома.

2. Керівникам структурних підрозділів сільської ради зосередити увагу на забезпеченні виконання Закону України «Про звернення громадян» та Указів Президента України щодо розгляду звернень громадян та продовжувати роботу щодо забезпечення належної організації прийому громадян з особистих питань.

3. Загальному відділу Трибухівської сільської ради:

1) постійно забезпечувати чіткий контроль за своєчасним розглядом звернень громадян посадовими особами сільської ради з дотриманням встановлених термінів їх розгляду;

2) звертати значну увагу на вирішення питань, порушених у зверненнях ветеранів війни та інвалідів, одиноких престарілих громадян, які проживають у складних матеріальних умовах;

4. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою .

 

Трибухівський

сільский голова                                                                         Олег КОВДРИН

 

 

Довідка

про підсумки  роботи з розгляду звернень громадян

за І півріччя 2021 року у Трибухівській сільській раді

 

Трибухівською сільською радою протягом  І півріччя 2021 року проведена значна робота щодо забезпечення вимог, передбачених Указом Президента України від 07 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

Питання розгляду звернень та запитів громадян постійно знаходяться  на контролі сільського голови, секретаря сільської ради, керуючої справами та керівників структурних підрозділів підвідомчих установ. Щоквартально підводяться  підсумки даної ділянки роботи та заслуховуються на засіданні виконавчого комітету Трибухівської сільської ради.

Керівництвом сільської ради  протягом І півріччя 2021 року, згідно з затвердженими графіками, проводилися особисті та виїзні прийоми громадян,  постійно функціонує  адрес електронної пошти сільської ради для відправлення письмових звернень громадян в електронній  формі: 04392853@mail.gov.ua та/ або tsrotg@ukr.net та забезпечено постійне відстеження та опрацювання письмових звернень громадян, які надійшли  в електронній формі.

Спеціаліст сільської ради, відповідальний за роботу із зверненнями громадян, має  телефонну лінію, що дає можливість мешканцям громади постійно звертатись із різноманітних питань і отримувати безпосередні відповіді. 

Організація особистих прийомів в сільській раді проводиться відповідно до вимог Указу Президента України від 07.02.2008 № 109/2008  «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» та згідно графіку, затвердженого розпорядженням сільського голови від 04 січня 2021року  №2-од «Про затвердження графіків  прийому громадян у Трибухівській сільській раді».

Робота по розгляду звернень громадян, організації особистого прийому перебуває на постійному контролі голови сільської ради. Для підвищення рівня правової обізнаності громадян, що звертаються до сільської ради, на  офіційному сайті сільської ради та стендах розміщено інформацію щодо порядку прийому громадян, графіки прийомів посадових та службових осіб, що ведуть прийом.

Заяви громадян, як правило, за резолюцією сільського голови направляються  на розгляд чергової сесії сільської ради або на розгляд виконавчого комітету.

Також для оперативного вирішення питань з якими звертаються громадяни, при проведенні прийомів головою сільської ради до участі задіяні керівники та спеціалісти відділів сільської ради. За результатами розгляду звернень, що надходили на особистих прийомах    громадян слід відзначити, що вони розглядалися своєчасно, без порушень строків, установлених законодавством. 

Як свідчить аналіз заявниками були порушені такі питання: земельні, соціального захисту населення, надання матеріальної допомоги на поховання, лікування, родинам учасників АТО, про влаштування дітей до ДНЗ (ясла-садок), освітлення вулиць, ремонту доріг, необхідність облаштування дитячого ігрового та спортивного майданчику, медичне обслуговування та інші питання.

До сільської ради  протягом  І півріччя 2021 року  надійшло 261 звернення, серед яких – 4 клопотання та 2 скарги та 159 - письмових звернень і звернень громадян на особистих прийомах.

Особлива увага звертається на розгляд повторних звернень громадян, що надходять до сільської ради. З метою зменшення кількості звернень громадян з керівниками та спеціалістами проводиться роз’яснювальна робота.

Практично всі звернення отримані під час прийомів, крім вирішених чи роз’яснених під час прийому в усному порядку, брались на контроль, що забезпечило дотримання передбачених законодавством термінів розгляду звернень. Контрольні звернення направлялись фахівцям відповідно до повноважень, для подальшого розгляду, вирішення та надання відповіді.

Звернення незахищеної категорії населення розглядаються спеціалістами сільської ради першочергово. Як позитивне слід зазначити, що заяви громадян про надання матеріальної допомоги на лікування та поховання, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною розглядаються позитивно на сесіях сільської ради та виділяються кошти.

Зокрема, звертається увага спеціалістам сільської ради на важливість надання практичної та методичної допомоги, недопущення надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням строків, установлених законодавством.

 

 Керуюча справами,  секретар виконавчого комітету                                                    Лілія  КУЩАК

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь