Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Проекти рішень виконавчого комітету №ПРОЕКТ «Про затвердження висновку щодо доцільності/недоцільності позбавлення батьківських прав»

Кількість переглядів: 209
Скликання: 8 скликання 2021 рік
Сесія: 10 засідання
Тип документу: Проекти рішень виконавчого комітету
Дата: 12.11.2021
Номер документу: ПРОЕКТ
Назва документу: Про затвердження висновку щодо доцільності/недоцільності позбавлення батьківських прав
Прикріплені файли:

ПРОЕКТ

ТРИБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

від 22 листопада 2021 року                                                                            №154

Про затвердження висновку

про доцільність позбавлення

батьківських прав Андрухіва Б.М.

                                                                                                                                         

 

          Керуючись Конституцією України, Сімейним Кодексом України, Цивільним Кодексом України,  Законами України «Про охорону дитинства», «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей», «Про місцеве самоврядування в Україні», Конвенцією ООН про права дитини від 20 листопада 1989 року, типовим положення про комісію з питань захисту прав дитини, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866, враховуючи рішення засідання комісії з питань захисту прав дитини № 6 від 18 листопада 2021 року, орган опіки та піклування – виконавчий комітет Трибухівської сільської ради

ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити висновок органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав Андрухіва Богдана Миколайовича, 30.06.1985 року народження, стосовно сина Андрухіва Дмитра Богдановича, 14 листопада 2009 року народження, згідно додатку.

  2. Висновок органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав Андрухіва Богдана Миколайовича, 30.06.1985 року народження, стосовно сина Андрухіва Дмитра Богдановича, 14 листопада 2009 року народження надати до Тернопільського міського районного суду Тернопільської області.

         3. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.

       

 

  Трибухівський

 сільський голова                                                                     Олег КОВДРИН

                                                                              

                                     

                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                рішенням виконавчого комітету

                                                                   Трибухівської сільської ради

                                                                               від 22 листопада 2021 року № 154

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування Трибухівської сільської ради

про доцільність позбавлення батьківських прав Андрухіва Богдана Миколайовича, 30.06.1985 року народження,стосовно сина                           Андрухіва Дмитра Богдановича, 14 листопада 2009 року народження.

 

          Органом опіки та піклування Трибухівської сільської ради розглянуто ухвалу Тернопільського міського районного суду від 09.08.2021 року по справі                          № 607/13391/21 Починок Марії Василівни, яка зареєстрована та проживає за адресою: вул. Центральна, 111, с. Новоставці, Чортківського району, Тернопільської області про позбавлення батьківських прав Андрухіва Богдана Миколайовича, 30.06.1985 року народження, який проживає за адресою:               вул. Братів Бойчуків, 1 А/33, м. Тернопіль, Тернопільської області стосовно малолітнього сина Андрухіва Дмитра Богдановича, 14 листопада 2009 року народження. При розгляді даної справи до уваги було взято додаткові матеріали, що стосуються справи.

          Встановлено, що громадяни Починок Марія Василівна та Андрухів Богдан Миколайович перебували у шлюбі з 08.10.2009 року по 14.09.2015 року. Даний шлюб був зареєстрований відділом реєстрації актів цивільного стану Тернопільського міського управління юстиції, актовий запис № 1715. В цьому шлюбі подружнього життя народився син Андрухів Дмитро Богданович, 14.11.2009 року народження.  14.09.2015 року рішенням Бучацького районного суду Тернопільської області шлюб між вищевказаними громадянами було розірвано (справа  № 595/1560/15-ц).  Після розірвання шлюбу дитину залишили на вихованні матері.

         З цього часу, батько самоусунувся від виконання батьківських обов’язків не навідувався до нього, не брав участі у вихованні, не цікавився  станом його здоров’я, не надавав матеріальної допомоги.

         Згідно довідки дирекції Новоставської ЗОШ І-ІІ ступенів від 12.10.2021 року № 28, яка була видана, матері учня 6 класу Андрухіва Дмитра Богдановича, Починок Марії Василівні, про те, що батько Андрухів Богдан Миколайович протягом навчання сина в школі зовсім не цікавився його успішністю та поведінкою (не спілкувався з класним керівником, не відвідував батьківські збори).

         З письмових пояснень сусідів також встановлено, що гр. Андрухів Богдан Миколайович   дійсно   на   протязі  декількох   років   не    з’являвся  за   місцем

проживання дитини в с. Новоставці, вони його не бачили і з ним не  спілкувалися.

         Згідно розрахунку заборгованість по виплаті аліментів на дитину станом на 01.11.2021 року становить 50814,26 гривень. Єдина проплата коштів на дитину з часу розлучення батьків поступила на рахунок в жовтні місяці 2021 року в сумі 10988,59 грн.

         На запит через ТДАТ «Укрпошта» було встановлено, що в період з  01.04.2021 року по 30.09.2021 року перекази на ім’я матері дитини Починок Марії Василівни не надходили та не оплачувалися.

         11 жовтня 2021 року спеціалістом служби у справах дітей Трибухівської сільської ради Мацьків М.І. спільно з начальником відділу з питань соціального захисту населення Трибухівської сільської ради П’янтківською І.І., директором Міщанчук А.А. та фахівцем із соціальної роботи Мицьо М.І. комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Трибухівської сільської ради» обстежено умови проживання дитини за адресою: вул. Центральна, буд. 111,         с. Новоставці, Чортківського району, Тернопільської області. В ході обстеження встановлено, що будинок впорядкований,  умови проживання дитини добрі, відповідають санітарно-гігієнічним нормам, дитина забезпечена усім необхідним для проживання, навчання та відпочинку.

         Відповідно до ч.1 ст.12 Закону України «Про охорону дитинства»,                   ч.2, 3 ст. 150 та ст. 180 Сімейного кодексу України передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків, а батьки мають право та зобов’язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток, матеріально забезпечувати та утримувати її. Згідно ст. 15 Закону України «Про охорону дитинства» батьки, які проживають окремо від дитини, зобов’язані брати участь  у її вихованні і мають право спілкуватися з нею, якщо судом визнано, що таке спілкування не перешкоджатиме нормальному вихованню дитини.

         Згідно ст. 18 Конвенції ООН про права дитини батьки несуть основну відповідальність за її виховання. Інтереси дитини є предметом їх основного піклування.

         У відповідності до ч. 2 ст. 155 Сімейного кодексу України передбачено, що батьківські права не можуть здійснюватися всупереч інтересам дитини, відповідно до ст. 164 Сімейного кодексу України мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вони ухиляються від виконання своїх обов’язків по вихованню дитини.

         На засідання комісії з питань захисту прав дитини 18.11.2021 року розглядалося  питання на яке запрошувалися батьки дитини. Однак батько дитини Андрухів Богдан Миколайович на засідання комісії не з’явився, на неодноразові телефонні дзвінки не відповідав. Причина такої його поведінки  невідома і незрозуміла. Тернопільським міським районним судом до органу опіки та піклування Трибухівської сільської ради надіслано справу за                       №  607/13391/21 для дачі письмового висновку, в якій підтверджується, що батько не з’являвся на судові засідання.

         Враховуючи вище наведене, вважаємо за доцільне позбавити громадянина Андрухіва Богдана Миколайовича, 30.06.1985 року народження, батьківських прав стосовно сина Андрухіва Дмитра Богдановича, 14 листопада 2009 року народження.

 Трибухівський

 сільський голова                                                                      Олег КОВДРИН

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь