Забруднення річок – карається законом

Дата: 16.07.2024 11:36
Кількість переглядів: 197

Фото без опису

Просимо жителів вул. Лесі Українки села Трибухівці демонтувати саморобні переправи вздовж річки та не засмічувати русло водойми.

Біля кладок, які ви самовільно встановили, збирається  сміття, що призводить до підмиву дамби та несе загрозу її розриву і підтоплення ваших домівок.

Фото без опису

Наголошуємо, що особи, винні у засміченні водних обєктів та у самовільному проведенні гідротехнічних робіт (спорудження гребель, дамб, містків тощо) за порушення водного законодавства несуть відповідальність перед законом.

Зокрема, відповідно до 242 ст. Кримінального кодексу України порушення правил охорони вод (водних об'єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля, карається штрафом від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

У разі виявлення фактів порушень норм водного законодавства на території Трибухівської громади вживатимуться заходи реагування зі встановлення осіб-порушників та притягнення їх до відповідальності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь