Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Успіх залежить від кожного з нас!

Дата: 13.12.2023 17:22
Кількість переглядів: 1460

       Не можемо стояти осторонь того шквалу негативу про Трибухівську територіальну громаду, який шириться у соціальних мережах. У відповідь хочемо пояснити реалії ситуації, адже ті, хто це ІПСО готує і поширює для розбрату і ненависті, вирізають інформацію із контексту, щоб змінити настрої людей, налаштувати проти влади і розʼєднати суспільство.

       02 червня 2023 року Трибухівська ТГ дійсно подала проект на конкурсний відбір в рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», щоб скористатися можливістю залучити кошти Європейського інвестиційного банку для добудови адміністративної будівлі у селі Трибухівці. Даний проект ми розробили ще у 2021 році, тому що будівля є старою, потребує покращення технічного стану та розширення. У будівлі функціонує центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), який потрібно привести у відповідність до вимог щодо облаштування приміщення ДІЯ-центру, забезпечити зручність у наданні соціальних і адміністративних послуг для населення, враховуючи всі норми про інклюзивність.

        Для нас було несподіваною і приємною новиною те, що увійшли в число переможців, адже із 400 проектів в Україні відібрано 44, і лише 3 у Тернопільській області (Трибухівська, Великоберезовицька та Копичинецька громади). Враховуючи те, що проект європейського рівня,  для Трибухівської сільської ради це висока оцінка нашої роботи. Адже починаючи від 2016 року ми реалізували багато проектів із залученням державних коштів України, а саме:

  • капітальний ремонт Трибухівського сільського будинку культури (коштів місцевого бюджету 15 %, залучених державних коштів – 85%);
  • будівництво футбольного поля із штучним покриттям відповідно місцевих 50% / державних 50%,
  • перекриття даху  Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (місцевих 20% / державних 80%)  та Пишківської ЗОШ І-ІІ ступенів (місцевих 20% / державних 80%);
  • будівництво амбулаторії в селі Трибухівці відповідно місцевих 10% / державних 90%,
  • реконструкція старого корпусу Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відповідно місцевих 30% / державних 70%;
  • капітальний ремонт Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (місцевих 80% / державних 20%);
  • будівництво стадіону (кошти місцевого бюджету 30 %, залучено державних коштів – 70%),
  • розчистка русла річки Вільховець – 100% кошти обласного бюджету.

У 2022 році розпочато будівництво Спортивного комплексу (басейну) відповідно кошти місцевого бюджету 10% і державного - 90%, але на жаль реалізацію цього проекту зупинило повномасштабне вторгнення рф.

       Всього інвестицій з 2016 по 2022 рік Трибухівською громадою  залучено в сумі 49 874 800 грн.

 

      Також за кошти місцевого бюджету реалізовано ряд проектів (капітальний ремонт Пишківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, облаштування території біля памятника «Борцям за волю України», перекриття даху Пилявського сільського будинку культури) та відремонтовано багато об’єктів у всіх населених пунктах, а саме: фельдшерсько-акушерські пункти, спортзали, класні кімнати та коридори в школах, приміщення садочків, заміна котлів на альтернативні види палива, відновлено дороги щебеневим та асфальтним покриттям, встановлено вуличне освітлення у всіх найвіддаленіших точках громади, створено комунальне підприємство, поліцейську станцію, місцеву пожежну команду, які забезпечено відремонтованими приміщеннями та оснащенням, закуплено техніку для здійснення господарської діяльності, тощо

       До того як Трибухівську територіальну громаду включили у списки переможців, що підтверджує Постанова Кабінету Міністрів України № 925 від 29 серпня 2023 року, представниками ПРООН було проведено ретельний моніторинг про реалізовані нами попередні проекти, якість та строки їх виконання, а також фінансову діяльність сільської ради.

     Всі ми розуміємо, що сьогодні важкі часи для України і нам треба перемогти у війні із рф, але людям також варто зрозуміти, що такі цільові інвестиційні кошти від Європейського Союзу можуть бути використаними лише на реалізацію конкретних проектів.  Доводимо до відома, що дрони чи будь-які військові спорядження або засоби за ці кошти купити не реально.

     Реалізація проекту буде здійснюватися під строгим контролем групи технічної підтримки Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, представниками НАБУ та самим Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Кожен етап виконаних робіт буде прозвітований та висвітлений у відкритому доступі, а саме в екосистемі DREAM.

    Тому прикро читати коментарі про крадіжки, адже з перших днів, вже 8 років наша команда все робить для того, щоб розбудовувати село Трибухівці, яке перебувало у занедбаному стані і з часу створення Трибухівської обʼєднаної територіальної громади ще 6 населених пунктів, а саме: с. Пишківці, с. Цвітова, с. Медведівці, с. Пилява, с. Новоставці та с. Мартинівка також останніми роками відчули значне покращення умов проживання. Кожну копійку стараємося використати для зміцнення та розбудови громади, населення якої складає станом на сьогодні  8,246 чоловік.

    «Добродії», що хочуть занапастити нашу репутацію, добре розуміють, що згідно чинного законодавства і за місцеві кошти ми не маємо права купувати дрони чи будь які інші засоби для військових, так як на території нашої громади немає військової частини.

     Від початку повномасштабного вторгнення Трибухівська  ТГ робить все для того, щоб підтримувати військових та внутрішньо переміщених осіб. Із місцевого бюджету на сьогоднішній день надано кошти військовим частинам та силовим структурам в сумі 2 258 300 грн., а також соціальні виплати та матеріальна допомога військовим, їх сім’ям, сім’ям загиблих і зниклих безвісті нашої громади та внутрішньо переміщеним особам складає 2 928 700 грн., в тому числі до відзначення  дня ЗСУ виділено по 5000 грн. кожному захиснику та родичам загиблих і зниклих безвісті. Також працівники сільської ради та комунальних установ спільно із небайдужими жителями громади постійно долучаються до надання підтримки та допомоги для наших захисників.

    Тому закликаємо всіх жителів нашої громади, перш ніж поширювати різного роду інформацію, добре перевіряйте дані, звертайтеся безпосередньо до адміністрації сільської ради. Ми є відкритими для всіх. На сайті висвітлюється та постійно оновлюється інформація про роботу та важливі події, а також зазначено адресу та номери телефонів.

    Зараз Україна знаходиться у воєнному стані, наше військо вже майже два роки обороняє і визволяє території від окупантів, але крім знищення нашої держави, ворог  вміло використовує тактику застосування ІПСО, його агенти закидають в соцмережі недоінформацію, щоб розсварити українців, знищити єдність і цілісність, наші традиції та забрати у наших дітей дитинство. Підступний хоче стерти нашу країну з лиця землі і нажаль іноді - нашими ж руками. Із історії ми бачимо, що перекручування фактів, брехня і зрада Україну завжди повертала у тенета ворога, але все ж таки до сьогоднішнього дня завдяки вірним синам України та патріотам  вона вистояла. Тому нам потрібно цінувати і зберегти цей дар, вміло відсіювати «зерно» від «полови», підтримувати і допомагати бійцям Збройних Сил України.

       Кожен на своєму місці має робити все, щоб зберегти нашу державу вільною для наступних поколінь, в тому числі і розбудовувати її, використовуючи найменшу можливість. Особливо є великий стимул до праці, коли військові із передової дякують за те, що ми дбаємо про розвиток громади, розбудовуємо її і працюємо для забезпечення кращого життя для нащадків.

    Щиро дякую захисникам і всім жителям громади, які нам довіряють і підтримують. Разом і в єдності ми велика сила!

   Слава  Україні!

   Героям слава!

 

З повагою,

Трибухівський сільський голова                                Олег КОВДРИН

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь