Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

На Тернопільщині більше 300 бізнес-проєктів реалізовують грантоотримувачі за програмою єРобота, серед них є й учасники бойових дій

Дата: 27.11.2023 10:19
Кількість переглядів: 66

Державна служба зайнятості супроводжує реалізацію урядового проєкту єРобота за напрямками "Власна справа" і "Грант для ветеранів та їх подружжя" на створення або розвиток власного бізнесу. Основна вимога їх надання – створення нових робочих місць.

"Власна справа"

Понад 600 нових робочих місць; розвиток бізнесів з виготовлення меблів, виробів з дерева та текстилю, напівфабрикатів і готової їжі, хлібобулочної продукції, іграшок; стоматологічної практики, торгівлі, медичних та соціальних послуг, фермерства, садівництва, квітникарства, харчування, освіти, краси, здоров’я, відпочинку та багато інших напрямків підприємництва отримали можливість для розвитку завдяки реалізації майже 300 проєктів учасників програми мікрогрантів «Власна справа» на Тернопільщині. Грантова допомога кожному з них - від 75 до 250 тис. грн, на загальну суму понад 100 млн грн.

Завдяки мікрогрантам (від липня 2022 року) 76 фізичних осіб відкрили власну справу; 309 діючих підприємців та 44 юридичні особи розвивають свій бізнес та вже прийняли на роботу майже пів тисячі краян (з них, 283 – за сприяння Тернопільського ОЦЗ), у тому числі 30 переселенців. Серед переможців грантової програми є переселенці та релоковані підприємства.

До речі, на сьогодні місцеві підрозділи Тернопільського ОЦЗ пропонують шукачам роботи більше 100 вакансій роботодавців – учасників програми єРобота.

Понад 22 млн грн грантових коштів вже повернуто до державного та місцевих бюджетів у вигляді обов’язкових податків та зборів, у тому числі 8,3 млн грн єдиного соціального внеску.  

"Гранти для ветеранів та їх подружжя"

У Тернопільській області троє учасників бойових дій чи членів сімей УБД вже скористалися грантами за напрямком "Грант для ветеранів та їх подружжя". Більшість з них діють у сфері приготування їжі. Вони створять 8 робочих місць. 

До відома: За умовами програми учасники бойових дій можуть отримати гранти від 250 тис. грн до 1 млн грн на старт або розвиток власного бізнесу. 

Надання грантів передбачено у розмірі:

  • до 1 млн грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни;

  • до 500 тис грн: для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни. 

Залежно від суми гранту, учасник бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни мають створити 1-4 нових робочих місць. При сумі гранту до 1 млн, - на 2 і більше таких робочих місць потрібно працевлаштувати ветеранів або осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Аби отримати грант, ветеран або друга людина в подружжі ветерана через портал Дія повинна подати заявку разом з бізнес-планом свого проєкту, далі Ощадбанк перевіряє кредитну історію заявника та його документи, а фахівці служби зайнятості проводять співбесіду. За результатами - ухвалюється рішення про надання гранту.

Додаткову інформацію можна отримати у Тернопільському обласному центрі зайнятості за телефонами 063 5765756, (0352)405851, а також на каналі онлайн-підтримки в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).

Детальніше про мікрогранти - на сайті ДЦЗ:

Мікрогрант "Власна справа" - https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava

Гранти для ветеранів: на що звернути увагу?  - https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/granty-dlya-veteraniv-na-shcho-zvernuty-uvagu-0

Безкоштовна допомога з питань отримання грантів для ветеранів та другого з подружжя - https://www.dcz.gov.ua/novyna/bezkoshtovna-dopomoga-z-pytan-otrymannya-grantiv-dlya-veteraniv-ta-drugogo-z-podruzhzhya

Поширені питання та поради - https://www.dcz.gov.ua/storinka/poshyreni-pytannya-ta-porady

Відділ організаційно-інформаційної роботи

Тернопільського обласного центру зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь