Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Година для України

Дата: 08.11.2023 08:57
Кількість переглядів: 164

      В Трибухівській громаді розпочала свою роботу громадська організація “Година для України”. Організація створена для спільної діяльності патріотично налаштованих громадян, які мають активну громадянську позицію, щодо задоволення законних інтересів українського народу.

Особлива увага приділяється населенню найбільш вразливих категорій - це діти з числа ВПО, діти з сімей військовослужбовців та діти-волонтери, які допомагають виготовляти маскувальні сітки для потреб  ЗСУ.

       Незважаючи на військовий стан, кожна дитина має право на щасливе дитинство. Тому, ми започаткували проєкт дитячого центру “Щасливе дитинство”, який фінансується Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується ГО «КримSOS».

       В рамках цього проєкту вже було проведено майстер-класи по розпису медових пряників. Для проведення даного майстер-класу була запрошена майстриня з м. Івано-Франківська Марія Василик. Окрім основної діяльності, обговорювали питання національної української символіки. В загальному у заході приймали участь 36 дітей (9 ВПО та 27 місцевих). Ці зустрічі допомагають новоприбулим дітям влитися в колектив громади, дозволяють їм насолоджуватися дитинством, спілкуватися з однолітками  в комфортній та приємній атмосфері.

       Також було проведено змагання з аерохокею. Після змагань учасникам було вручено призи для переможців, а смаколики - для всіх учасників. Змагання проводила очільниця ініціативної групи “Спортивна нація” Юлія Перехресна. Учасники, а це 16 дітей,  з числа  ВПО -  6 та 10 місцевих. Такі заходи направлені на те, щоб допомогти найвразливішим категоріям дітей долати стресові ситуації, переживання, які пов`язані з війною.

         В ході змагання  діти покращили свій психо-емоційний стан, настрій, навчились грати в нову для них гру — аерохокей, мали змогу комунікувати з незнайомими дітьми. Це був прекрасний для них досвід.

          На заходах була присутня психолог Трибухівської ЗОШ I-III ст.                             Оксана Степанівна Пулик  для того, щоб в невимушеній для дітей ситуації можна було виявити приховані проблеми. Вона зазначила, що діти були активні, підтримували один одного і всі перебували у дружній обстановці. Учасники із задоволенням брали участь у іграх.

         В подальшому ГО «Година для України» планує розширити свою діяльність і долучати до заходів дорослих ВПО та членів сімей військовослужбовців.

          Ми відкриті до пропозицій і зауважень.

         Знайти нас можна в  https://www.facebook.com/groups/1663678090777584

         Або за адресою: с. Трибухівці, вул. Галицька, 2, моб.тел.0685491416.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь