Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

В громаді створена та діє Рада ВПО

Дата: 07.11.2023 15:33
Кількість переглядів: 75

          У Трибухівській громаді створена і розпочала свою роботу Координаційна рада з питань внутрішньо переміщених осіб. Передбачається, що рада сприятиме реалізації  політики щодо внутрішньо переміщених осіб, зокрема, їх адаптації й інтеграції у приймаючу громаду.  Основна діяльність Ради пов’язана з гуманітарним реагуванням. Очолює даний дорадчий орган сільський голова. Люди, які приєднуються до ради, можуть брати участь у процесі прийняття рішень та вносити свої пропозиції.

    З метою пошуку шляхів  оновлення інструментів взаємодії влади, бізнесу, громади, визначення перспективи розвитку рад ВПО, їх взаємодії й комунікації, обміну досвідом та напрацюваннями різних регіонів, 20-21 жовтня 2023 року у м.Львові  відбувся регіональний Форум Рад ВПО в якому взяли участь члени Ради ВПО нашої громади Юлія Перехресна та Алла Дігтярьова.

         Головна тема дводенної дискусії — виклики внутрішнього переміщених осіб в регіонах. Разом спільнота однодумців шукала довгострокові рішення для інтеграції ВПО в приймаючі громади.

          1-3 листопада у  м. Києві відбувся  ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ РАД ВПО, в якому взяла участь  Юлія Перехресна, як член Ради ВПО Трибухівської сільської ради.

          Наразі в Україні майже 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Всі вони потребують соціального захисту, працевлаштування та повноцінної інтеграції у приймаючі громади.

          Під  час панельних дискусій, стратегічних сесій і презентацій,  учасники Форуму говорили про те, якою має бути дієва державна політика підтримки й інтеграції ВПО і як покращити послуги для переселенців у громадах. Спікери напрацьовували бачення загальнонаціональної мережі Рад ВПО, обговорювали подальші плани щодо їхньої діяльності та забезпечення їх ефективного і незалежного функціонування.

         Заходи організовувалися  Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у партнерстві з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) й Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь