Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

В Трибухівській ТГ відбулася молебень та поминальна панахида на вшанування Героїв минулого і сьогодення.

Дата: 01.10.2023 17:46
Кількість переглядів: 891

Цьогоріч, у звʼязку із переходом на Новоюліанський стиль календаря, не 14, а 1 жовтня, в Україні відзначається особлива дата – День Захисників та Захисниць України, День козацтва, 81-та річниця створення Української Повстанської Армії і християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці.

З нагоди цих знаменних свят у Трибухівській територіальній громаді, біля пам’ятника «Борців за волю України», відбулася молебень та поминальна панахида на вшанування героїв минулого і сьогодення – воїнів-захисників, які присвятили свої життя служінню рідній Україні, здобуттю і збереженню української Незалежності.

Вшанувати Героїв різних епох та часів прийшли родичі захисників, військові, волонтери, місцева влада, представники депутатського корпусу та виконавчого комітету сільської ради, духовенство і громада села.

 У поминальній панахиді присутні пом’янули усіх полеглих воїнів, які протягом століть виборювали українську волю та незалежність і віддали свої життя за Україну та спільно молилися за мир в Україні і просили у Господа здоров’я, витримки та Божого заступництва для Захисників, які сьогодні оберігають рідну Батьківщину від окупантів.

 У своєму зверненні до присутніх сільський голова Олег Ковдрин акцентував на тому, що кожен з нас сьогодні повинен пам’ятати про ту страшну й велику ціну, яку нині українці змушені платити за свободу та наголосив: Сьогодні усі ми завдячуємо особливим людям, сотням тисяч українців та українок, у чиїх серцях живе вільний український дух, і які усеціло й віддано присвятили себе служінню Батьківщині та продовжують сьогодні, щохвилини ризикуючи життям, відчайдушно боротися з окупантами. Саме там, де вони зараз, вирішується доля нашої Батьківщини. Тому ми повинні не забувати про своїх Захисників, максимально підтримувати, робити тут, у тилу, все від нас можливе, щоби наближати спільну перемогу. Слава Збройним Силам України! Слава Україні! Слава Героям!

Згадуючи героїв усіх поколінь та віддаючи шану сучасним захисникам і захисницям  присутні, із патріотичним запалом, спільно виконали Державний Гімн України та низку духовно-українських пісень.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь