Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Роботодавці Тернопільщини! Якщо Ви облаштували робоче місце для працевлаштованої особи з інвалідністю - отримайте компенсацію!

Дата: 25.09.2023 11:03
Кількість переглядів: 69

Роботодавці Тернопільщини! Якщо Ви облаштували робоче місце для працевлаштованої особи з інвалідністю - отримайте компенсацію!

За облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю I та II групи роботодавці можуть отримати компенсацію від Державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Компенсація фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю I та II групи (постанова КМУ від 22 серпня 2023 р. № 893) надається за придбаний (придбані) роботодавцем допоміжний засіб (засоби) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю, перелік яких визначений в додатку 1 до Постанови. 

Граничний розмір компенсації не може перевищувати:

- 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання, якщо працевлаштована особа з інвалідністю І групи (не більше 100,5 тис. грн),

- 10 розмірів мінімальної зарплати — за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи (не більше 67 тис. грн).

Для отримання компенсації роботодавець упродовж 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю подає центру зайнятості за місцем провадження його господарської діяльності заяву про надання компенсації за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю (додаток 2 до Постанови).

Заяву можна подати

  • у паперовій формі ― особисто до центру зайнятості,
  • в електронній формі:
  • через сайт Державного центру зайнятості;
  • надіслати на електронну пошту місцевого підрозділу служби зайнятості.

Детальніше на сайті ДЦЗ у розділі "Роботодавцям" - https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochyh-...

 та у публікації "Компенсація за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю: особливості застосування" (https://www.dcz.gov.ua/novyna/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochyh-mi...)

За довідками зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи на «гарячу» лінію у Тернопільському ОЦЗ за тел. 0635765756.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь