Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Вічна пам'ять і слава Захиснику України, Михайлу ГОГОЛЮ!

Дата: 19.05.2023 17:18
Кількість переглядів: 517

Знову гірка втрата для нашої Трибухівської територіальної громади. Захищаючи Україну та її незалежність, 14 травня 2023 року, під час виконання військового завдання у н.п. Констянтинівка Донецької області загинув наш земляк – молодший сержант Збройних сил України, ГОГОЛЬ Михайло Васильович.

Два дні тому,  прихиливши коліна та голови у скорботі, парафіяльні процесії, військові побратими та сотні людей живим ланцюгом зустрічали траурний кортеж з тілом загиблого захисника України.

Сьогодні, 19 травня, у рідному селі військовослужбовця в церкві «Пресвятої Богородиці»  села Мартинівка  Трибухівської громади, із смутком і болем та з усіма військовими почестями відбулося молитовне  прощання та велелюдна траурна церемонія за участю великої кількості священнослужителів Бучаччини.

Провести захисника України в останню дорогу зібрались рідні та близькі, односельці та жителі сусідніх населених пунктів, військовослужбовці, громадськість та представники влади…

Один зі священнослужителів на похороні сказав: «Поки росія обстрілює мирні українські міста ракетами та дронами наші воїни мужньо ведуть боротьбу з ворогом на передовій. Не шкодуючи власного життя вони захищають наш сон та спокій і жертвують найдорожчим. Саме такою є передчасна героїчна смерть Михайла – як приклад небайдужості і любові до рідного краю…»

Зі словами скорботи та співчуття до присутніх звернувся і  учасник АТО  та зазначив, що: «Захисник Гоголь Михайло – точно знав, що таке служити: Україні, своїй родині, кожному з нас… Адже з 2014 року брав участь в АТО і   ще тоді побував у гарячих точках на східному фронті України,  а  з початком російської агресії, без вагань,  пішов захищати Батьківщину. Стриманий, мужній та щирий – саме таким в памʼяті рідних та близьких залишиться навічно наш Герой”. 

На місцевому кладовищі, військові зняли з домовини державний прапор. Після виконання гімну України і залпів із автоматів,  синьо-жовтий стяг передали родині загиблого Героя.

Ми глибоко співчуваємо родині військовослужбовця та усім, хто його знав. Розділяємо біль утрати, сумуємо разом із вами.

Пам’ять про  Михайла Гоголя назавжди збережеться в наших серцях, в історії нашої громади, у новітній історії України! Вічна шана і пам’ять Герою…

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь