Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

РІЧНИЦЯ НЕЗЛАМНОСТІ, БОРОТЬБИ ТА СУПРОТИВУ

Дата: 24.02.2023 16:02
Кількість переглядів: 231

      Рівно рік тому саме у цей день, 24 лютого, ми усі зненацька прокинулись від страшного повідомлення: "росія напала на Україну".

        Цей рік нас всіх змінив, згуртував і об’єднав навколо спільної мети – Перемоги України. Це був рік болю.. Рік мужності. Рік небайдужості.. Рік надії. Рік витримки. Рік незламності.

     Як минув цей тяжкий рік тут, на місці, в захищеному тилу, можна описати кількома словами. Цей рік наша громада спрямовувала свою роботу на допомогу військовим та внутрішньо переміщеним людям. Через нашу громаду пройшли понад тисячу переселенців – серед них люди похилого віку, діти, інваліди.

      У Трибухівському СБК створено пункт прийому гуманітарної допомоги де фасують, складають, пакують і видають внутрішньо переміщеним жителям нашої та інших громад допомогу, а також завантажують автомобілі, які їдуть на передову.

       В умовах військової загрози ми всі, як ніколи зуміли швидко згуртуватися і витримати нові виклики принесені війною.         Спасибі всім за цей рік, який ми перемогли. Так, це не перемога у війні, яка ще триває. Але це перемога над отим першим оціпенінням, розпачем, незнанням і помилками, які ми переживали, здобуваючи важливий досвід для справжньої перемоги над ворогом. Щиро дякуємо кожному, хто сумлінною працею і добровільною допомогою наближає перемогу. Дякуємо за згуртованість, розуміння і підтримку!

       Усім волонтерам і благодійникам - спасибі за небайдужість, за підтримку воїнів і жителів нашої громади, яким була важлива наша спільна турбота у цей час. 

      Безмежну вдячність нашим захисникам і захисницям, тим хо тримає над нами мирне небо, не висловити ніякими словами, як і шану їхнім родинам, які знаходять у собі сили для розуміння ситуації і неймовірного терпіння.

      На жаль, час від часу до нашої громади з фронту летіли трагічні звістки: «загинув…», «зник безвісти…», «поранений…». З болем та гіркотою в душі сприймаємо кожне таке повідомлення.

       Сьогодні ми згадуємо жителів нашої громади, які віддали життя за мир в Україні:

  • Чумак Ігор Миколайович;
  • Тринька Іван Іванович;
  • Березніцький Степан Іванович;
  • Штоник Ігор Миколайович;
  • Соболь Ярослав Михайлович;
  • Марусяк Ярослав Григорович.

     Пам’ятаємо і молимося за наших Героїв, тих хто віддав  найцінніше – своє життя! Ми схиляємо голови в журбі за ними, а також з пошаною перед їх рідними, які несуть в серцях незагойні рани від непоправної втрати сина, батька, чоловіка, брата.

        Маємо і список земляків, яких офіційно визнано зниклими безвісти під час жорстоких боїв з окупантами:

  • Мельник Михайло Петрович;
  • Кіянко Василь Дмитрович.

     Сподіваємося, ці списки надалі не поповняться жодним прізвищем, і нинішня весна принесе найкращу звістку – про Перемогу. Бо ми заслужили її, ми дочекаємось на неї!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь