Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Мітинг-реквієм з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та вшанування пам’яті полеглих Героїв у російсько-українській війні (2014-2023 рр.)

Дата: 20.02.2023 17:27
Кількість переглядів: 180

     20 лютого 2023 року з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та вшанування пам’яті полеглих Героїв у російсько-українській війні (2014-2023 рр.) у с. Трибухівці біля пам’ятника «Борцям за волю України» пройшов мітинг-реквієм та урочисте покладання квітів, до яких долучилися працівники органів місцевої влади, духовенство, працівники культури, педагогічні працівники, учні школи та мешканці села.

        20 лютого - це сумна дата в історичному календарі нашого народу.

      У 2014 році 20 лютого злетіла в небо перша Небесна Сотня борців за незалежність України. Але на жаль небо на цьому не закрилось… З того страшного лютого протягом 9-ти років щодня в небо злітають десятки, сотні душ наших захисників. За чотири дні – мине рік від повномасштабного вторгнення російської федерації на нашу землю. Сьогодні ми розуміємо ,  що Герої Небесної Сотні, без перебільшення, стали першими жертвами російсько-української війни. Так, вони були звичайними людьми. Але стали Героями!  І в останню мить віддали найдорожче – своє життя. За нас віддали. Аби ми жили…

       А потім почалось АТО…. А потім відкритий воєнний напад росії на Україну, початий о 3:40 24 лютого 2022 року…

      Тож сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто віддав своє життя за волю та незалежність України.

Фото без описуФото без описуФото без опису

    У мітингу-реквієм взяв участь голова громади – Олег Ковдрин, який у своїй промові відзначив, що саме в ці лютневі, холодні дні  2014 року центр Києва – Майдан Незалежності нашої держави омився кров’ю десятків українців. Не шкодуючи свого життя наші співвітчизники проявили  волю, сміливість і відкрито заявили свою позицію, яка змінила хід історії нашої держави.

       Також він подякував жителям громади за допомогу, яка надається майже щодня як для воїнів ЗСУ так і внутрішньо переміщеним особам.

Фото без опису       Всечесні отці провели молитву за Україну та поминальну панахиду за загиблими в усі історичні періоди боротьби за незалежність.

Фото без описуФото без описуФото без опису

      Дякуємо всім, що прийшли вшанувати пам’ять наших Героїв, які віддали життя за незалежність, мир та спокій нашої держави!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь