Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Допомогу по частковому безробіттю вже отримують роботодавці та ФОП Тернопільщини

Дата: 15.09.2022 12:22
Кількість переглядів: 158

Скорочення, зупинка виробництва, зменшення обсягів надання послуг чи виконання робіт — наслідки таких процесів призводять до зменшення зарплати для працівників, а у підприємців — доходу. Якщо це сталося з причин економічного, технологічного характеру, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного або воєнного стану, карантину, є можливість отримати компенсації від держави — допомогу по частковому безробіттю.

Отримати ці кошти можна, подавши протягом 90 календарних днів від дня зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг), відповідні документи до місцевого підрозділу служби зайнятості за місцем провадження господарської діяльності: у паперовій формі особисто до центру зайнятості або в електронному варіанті (на електронну пошту відповідного центру зайнятості чи через «Дію» https://cutt.ly/xCUwoTH  

Документи до служби зайнятості за працівників подають роботодавці. ФОП - самі за себе та за найманих працівників. У ситуації з найманими працівниками роботодавці, як юрособи, так і ФОП, є свого роду посередниками в отриманні коштів від Фонду загальнодержавного обов’язкового соціального страхування на випадок безробіття.

Тривалість допомоги по частковому безробіттю - не більше 180 календарних днів сумарно протягом 36 місяців з дня зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг).

Право на допомогу по частковому безробіттю мають застраховані особи, за яких (які) протягом останніх 6 місяців, що передують місяцю, в якому почалося зупинення (скорочення) виробництва продукції (виконання робіт, надання послуг), сплачено (сплатили) єдиний соціальний внесок.

Розмір допомоги по частковому безробіттю не може перевищувати 50% мінімальної зарплати. У січні-вересні 2022 року це 3250 грн.

Консультації можна отримати за телефоном «гарячої» лінії в Тернопільському обласному центрі зайнятості – (0352) 23-49-82, а також на каналі онлайн-підтримки в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи https://web.telegram.org/z/#5134509646.

Детальніше про надання допомоги по частковому безробіттю, про те, які документи потрібно подати і як їх заповнити та ін. - на сайті Державного центру зайнятості у розділі «Роботодавцям» - «Допомога по частковому безробіттю», а також https://cutt.ly/7CY6RAe  та https://cutt.ly/iCY6njB 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Тернопільського обласного центру зайнятості

(тел. 23-49-77)

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь