Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Засідання жіночого клубу "Чарівниця" з питань протидії торгівлі людьми

Дата: 28.07.2022 16:13
Кількість переглядів: 182

В рамках відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, 28 липня 2022 року в приміщенні Бучацької районної філії Тернопільського ОЦЗ  відбулося засідання жіночого клубу «Чарівниця»  за участю фахівців  Комунальної Установи «Центру надання соціальних послуг Трибухівської сільської ради».      

       Темою для обговорення на заході слугувало одне з актуальних та болючих питань, яке виникло в нашому суспільстві – питання торгівлі людьми. Не таємниця, що торгівля людьми - це порушення прав і свобод людини, яке вважається особливо тяжким злочином в Україні. 

        Директор Центру Анжеліка Міщанчук  надала присутнім вичерпну інформацію про офіційну статистику за оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції, розповіла про те, що значний відсоток потерпілих від торгівлі - це чоловіки.

        Микола Мицьо ( фахівець з соціальної роботи) теж зауважив, що потрапити у пастку торговців людьми можна не тільки за кордоном, але й і в межах своєї країни. Акцентував увагу на важливості і необхідності узаконення  майбутніх взаємовідносин між роботодавцями та людьми, які влаштовуються на роботу. Це повинно бути легальне працевлаштування, укладання трудової угоди про взаємну відповідальність та обов’язки сторін, обговорення сторонами усіх моментів майбутньої роботи: умов роботи, заробітної плати, графіків роботи.

          Присутні мали змогу отримати відповіді на питання, які стосуються  прав на допомогу від держави при доведенні факту торгівлі людьми( безкоштовне медичне обстеження і лікування, допомогу у відновленні документів, отримання психологічної, соціальної, правової допомоги, одноразову матеріальну допомогу).

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь