Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Власникам житла, які безоплатно розміщують переселенців, компенсують витрати на комунальні послуги.

Дата: 04.04.2022 16:37
Кількість переглядів: 417

Компенсація надається громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень і безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО).
Алгоритм дій для отримання компенсації
1.    Власники жилих приміщень вносять відомості щодо приміщень приватного житлового фонду, доступних для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб до веб-ресурсу “Прихисток”. За зверненнями громадян, спеціалісти відділу загальної та організаційної роботи Вишнівецької селищної ради можуть допомогти із внесенням таких відомостей.
2.    Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву в Вишнівецьку селищну раду за адресою вул. Грушевського, 6, у якій зазначається прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб та до якої додаються наступні документи:
а) право власності на жиле приміщення в якому розміщуються ВПО;
б) паспорт громадянина України та ідентифікаційний код власника приміщення;
в) паспорт громадянина України та ідентифікаційний код всіх розміщених осіб;
г) довідку про взяття на облік ВПО всіх розміщених осіб.
У разі відсутності оригіналів документів у ВПО, подаються копії вищевказаних документів.
3.    В день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості, власник жилого приміщення зобов’язаний повідомити про такі зміни у Вишнівецьку селищну раду.
4.    Не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця власник жилого приміщення подає в Вишнівецьку селищну раду заяву для отримання компенсації.
В даній заяві потрібно зазначити прізвище, ім’я та по батькові, паспортні дані і ідентифікаційний код КОЖНОЇ особи, яка проживала в цьому приміщенні. Також вказується кількість днів проживання у відповідному місяці.
Звертаємо особливу увагу, що всі особи (із зазначених в даній заяві), особистим підписом засвідчують факт проживання за вказаною адресою, його безоплатність, правильність реквізитів документів, що встановлюють особу, і відсутність статусу особи, яка отримує щомісячну адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання.
5.    Уповноважені особи селищної ради проводять перевірку (верифікацію) наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення внутрішньо переміщених осіб.
6.    Підставами для відмови у виплаті компенсації є встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб, кількості людино-днів даним, зазначеним у заяві.
7.    За результатами перевірки виконавчий комітет Вишнівецької селищної ради визначає обсяг компенсації витрат власника жилого приміщення, що пов’язані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб, та подає заяву до Тернопільської обласної військової адміністрації до 10-го числа місяця, що настає за звітним.
8.    Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі — людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення ВПО у відповідному жилому приміщенні.
9.    Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості ВПО, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця.
10.    Сума компенсації визначається на рівні 14,77 гривні за кожен людино-день.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь