Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Використання програми "eyeWitness to Atrocities" для фіксації злочинів проти людей та людяності

Дата: 25.03.2022 16:07
Кількість переглядів: 384

На виконання листа від Асоціації правників України (АПУ) та Міжнародної асоціації юристів (МАЮ) щодо використання програми "eyeWitness to Atrocities” обласна військова адміністрація запрошує вас використовувати зазначену програму та розповсюдити інформацію про неї, з метою максимально повного та оперативного збору інформації про воєнні злочини та злочини проти людяності.

Детальна інформація стосовно програми та її функціоналу:

Серед іншого, АПУ та МАЮ працюють у сфері збирання та документування злочинів, які вчиняються в Україні. Зараз все населення України є свідками таких злочинів, і надзвичайно важливо документувати ці докази, що дозволить притягнути винних осіб до відповідальності в межах судових проваджень на національному та міжнародному рівнях.

МАЮ розробила програму для документування злочинів «eyewitness to Atrocities», на яку хочемо звернути Вашу увагу. Програма використовувалась під час розгляду судом історичних справ в Демократичній Республіці Конго, розслідування порушень прав людини на Близькому Сході та для збирання доказів злочинів на території Донецької та Луганської областей.

Програма «eyeWitness to Atrocities» має наступні переваги:

  1. Програма в автоматичному режимі збирає метадані, які підтверджують автентичність фото/відео/аудіо записів.
  2. Інформація, завантажена в програму, захищена від подальшого редагування.
  3. Дані автоматично передаються і зберігаються на Cloud з посиленим режимом захисту.
  4. Копію фото/відео/аудіо записів, завантажених в «eyeWitness to Atrocities», також можна завантажувати для інших цілей – зберігати в галерею телефону чи завантажувати в інші ресурси для збору доказів.
  5. Використання програми «eyeWitness to Atrocities» полегшує верифікацію фото/відео/аудіо записів, завантажених на інші ресурси.
  6. «eyeWitness to Atrocities» автоматично передасть інформацію в Міжнародний кримінальний суд, який вже проводить розслідування подій в Україні.

Програма доступна для Android 6.0 або новішої версії і завантажити її можна з Google Play Store. Програма вже має інтерфейс українською та російською мовами і автоматично завантажується на мові телефону.

АПУ запрошує Вас використовувати програму «eyeWitness to Atrocities» та розповсюдити інформацію про неї, з метою максимально повного та оперативного збору інформації про воєнні злочини та злочини проти людяності.

Більш детальну інформацію про програму можна знайти за посиланням: https://twitter.com/eyewitnessorg/status/1498283017504182272.

У випадку запитань щодо технічних аспектів роботи програми, запитів від ЗМІ чи слідчих органів з розробниками програми можна зв’язатись за контактними даними, вказаними за посиланням: https://www.eyewitness.global/RU/connect.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь