Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Про заборону паління трави

Дата: 24.03.2022 16:57
Кількість переглядів: 558

Фото без описуТрибухівська сільська рада попереджає, що паління трави, сухостою, сміття і розпалювання багаття, особливо під об'єктами критичної інфраструктури, суворо ЗАБОРОНЕНО

Згідно із заявою прес-офіцера Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександра Хорунжого в ефірі інформаційного телемарафону, паління трави та сміття будуть прирівнювати до ДИВЕРСІЙ в умовах воєнного стану. 

Згідно з ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров'ю, на зруйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення...) передбачене покарання - позбавлення волі строком на 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Не зважаючи на такі заборони та фактори впливу на порушників, продовжуються підпали трави, в тому числі під об'єктами критичної інфраструктури - магістральними лініями електропередачі напругою 220-750 кВ. Зокрема, 20.03.2022 мали місце вимкнення ПЛ 750 кВ та ПЛ 220 кВ через горіння трави під проводами даних ПЛ. Зазначені вимкнення призвели до розвантаження Рівненської АЕС та послабили надійність електропостачання споживачів Львівської та Закарпатської областей, що в даній ситуації є неприпустимим. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь