Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Інформація щодо необхідності укладання договору на вивіз ТПВ на території Трибухівської ОТГ

Дата: 01.02.2022 11:48
Кількість переглядів: 847

Трибухівська сільська рада повідомляє суб’єктів підприємницької діяльності, власників об’єктів житлової нерухомості, мешканців Трибухівської ТГ про необхідність укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України Закону України "Про житлово-комунальні послуги" від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до ст. 35-1 Закону України «Про відходи» від 05 березня 1998 року № 187/98-ВР поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

Збирання та вивезення побутових відходів у межах певної території здійснюються юридичною особою, яка уповноважена на це органом місцевого самоврядування.

Одночасно повідомляємо що відповідно до протоколу № 1  від 14.01.2022 засідання конкурсної комісії по визначенню виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Трибухівської територіальної громади  та рішення виконавчого комітету Трибухівської сільської ради від 21.01.2022 №03  «Про визначення  виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Трибухівської територіальної громади» виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території населених пунктів Трибухівської територіальної громади визначено – КП «Вільховець» Трибухівської сільської ради.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» від 10 грудня 2008 року № 1070 затверджено типовий договір про надання послуг з вивезення побутових відходів.

Укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов'язком споживача, відмова споживача послуг від укладення договору в такому разі суперечить вимогам ч.3 ст.6, ст. ст. 627, 630 Цивільного Кодексу України, ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та ст. 35-1 Закону України «Про відходи».

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", споживач зобов'язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства.

Договір про надання послуг з поводження з побутовими  відходами  (на вивезення сміття) повинні укладати всі громадяни і в цьому питанні немає ніяких винятків! Відмова від укладання такого договору є підставою для притягнення особи до відповідальності за адміністративне порушення законодавства України!

Споживач має право на несплату вартості послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів сім'ї на підставі письмової заяви і документа, що підтверджує його відсутність - довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби чи відбування покарання.

 Тому, виконавчий комітет Трибухівської сільської ради та адміністрація комунального підприємства  просить мешканців населених пунктів громади та підприємства,  установи, організації, а також бізнес укласти договір із комунальним підприємством «Вільхлвець»  на вивіз ТПВ. 

Для укладення Договору про надання послуг з поводження з побутовими  просимо звертатися до КП «Вільховець» Трибухівської сільської ради за адресою вул. Галицька, 2 с.Трибухіці, Чортківського р-ну, Тернопільської області.

Відсутність договору на вивіз побутових відходів може бути розцінено як адміністративне порушення, яке тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.)  і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.). І найближчим часом почнеться перевірка наявності договорів у мешканців Трибухівської ТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь