Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Участь представників Трибухівської територіальної громади у засіданні круглого столу «Об’єднання зусиль для соціальної інтеграції людей з інвалідністю у Бучацькій Єпархії»

Дата: 20.12.2021 13:34
Кількість переглядів: 408

 17 грудня 2021 року директор КУ «Центр надання соціальних послуг Трибухівської сільської ради» Анжеліка Міщанчук брала участь у засіданні круглого столу «Об’єднання зусиль для соціальної інтеграції людей з інвалідністю у Бучацькій Єпархії», який відбувся на базі Прокатедрального Собору Благовіщення Пресвятої Богородиці.  Мета заходу – привернути увагу до людей з інвалідністю та сприяння у вирішенні їх проблем .

     Благословив роботу круглого столу преосвященний владика – єпископ Бучацький Димитрій Григорак. Він наголосив, що раніше проблематику інвалідності намагалися всіляко приховувати, замовчувати. Однак нині ми живемо в інші часи – відкритого, цивілізованого суспільства, кардинальної зміни моральних стереотипів, коли інтеграція людей з інвалідністю у соціум є проявом ціннісного і толерантного ставлення до них. Також він зазначив, що церква, як інституція добра, духовності, справедливості і милосердя не може стояти осторонь проблем людей  з інвалідністю. Але без підтримки територіальних громад, суспільства, волонтерів  допомогти особам з інвалідністю  буде вкрай важко.

      На засіданні круглого столу під час обговорення мали змогу ознайомитися з роботою благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Івано-Франківської УГКЦ»  щодо роботи в територіальних громадах  у сфері соціального захисту та соціальної інтеграції дітей та молоді з інвалідністю. Дане питання висвітлювала завідувачка відділення структур самодопомоги вищевказаної організації. Також вона поділилася практичним досвідом роботи у цьому напрямку.

     Отець Володимир Гнилиця розповів про діяльність та поділився досвідом роботи структури самодопомоги, яка створена у м.Бучачі на базі Катедрального Собору Покров Пресвятої Богородиці.

      Директор Комунальної установи «Бучацький інклюзивно-ресурсний центр» Наталія Хоміцька також поділилася досвідом роботи з даною категорією дітей,  якістю та ефективністю проведених занять. Також було наголошено про намагання охопити якомога більшу кількість дітей, але  в їх діяльності є потреба в додаткових фахових спеціалістах.

    Директор КУ «Центр надання соціальних послуг Трибухівської сільської ради» Анжеліка Міщанчук розповіла про заходи , які проводяться на рівні територіальної громади із особами з інвалідністю  всіх вікових категорій, їх потреби, запити та послуги , які може надати установа. Також було наголошено на більш ефективних формах і методах даної роботи із зазначеною категорією осіб із залученням в разі потреби більшої кількості спеціалістів та фахівців. 

      Позитивом засідання круглого столу стало обговорення та планування спільних заходів  для  осіб з інвалідністю, які  спрямовані на підвищення уваги суспільства до проблем осіб  з інвалідністю, а також це нагода звірити, що зроблено і що потрібно зробити для формування гідних умов життя цих людей.  Ніхто із них не має почуватись забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

      Звертаємось до людей, які готові надавати підтримку та  сприяти  особам з інвалідністю у реалізації їх життєвих потреб  бути небайдужими та проявляти милосердя.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь