Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Бучацький РЦЗ інформує!

Дата: 16.12.2021 11:08
Кількість переглядів: 586

  Фото без опису     15 грудня 2021 року  в приміщенні Бучацької районної філії відбулося чергове онлайн засідання Діалогового майданчика з питань професійної орієнтації молоді із залученням професійно - технічних та вищих навчальних закладів.

    Під час засідання піднімався ряд питань, актуальних для молоді. Деякі з них - проблема дисбалансу попиту та пропозиції на ринку праці  через відсутність своєчасної професійної орієнтації молоді, механізми об’єднання зусиль  та шляхи поліпшення цієї роботи, вироблення стратегії розвитку молодіжного руху.

   Сьогодні, як було зазначено, роботодавці потребують спеціалістів з продажів, айтішників, маркетологів. Одна з найбільших проблем сучасного ринку праці - тотальна нестача спеціалістів з виробництва і робітничого персоналу. Молодь не хоче здобувати такі спеціальності, хоча роботодавці готові  платити абсолютно конкурентні зарплати порівняно з європейським ринком. Окрім того, зростає кількість бажаючих виїхати за кордон.

       Присутні зійшлися на думці про те, що сьогодні аби молодь об’єктивно підходила до вибору професії цьому має передувати профорієнтаційна робота. Через профорієнтаційне тестування дитина може структурувати знання про себе і визначити сильні сторони, на які необхідно  спиратися.

          Тетяна Кушик (начальник відділу активної підтримки безробітних) презентувала  онлайн ресурси Служби зайнятості. Це, до прикладу, Освітній Портал Державної служби зайнятості- новий продукт, який призначений для отримання користувачами різносторонньої інформації щодо ринку праці, м’яких знань та навичок. Проєкт LINGVA SKILLS- можливість безкоштовного вивчення іноземних мов. Інтернет- платформа “ Профорієнтація та розвиток кар’єри“. Акцентувала увагу і на важливості та вмінні молодими людьми спрезентувати себе перед роботодавцем, вміючи грамотно скласти рекламний документ- резюме, або осучаснений його формат - відеорезюме, вміння грамотно підготуватись до співбесіди чи співбесіди в форматі онлайн.

      В жвавій атмосфері обговорювались основні пріоритети профорієнтаційної роботи між центром зайнятості та студентською і учнівською молоддю. Також в ході зустрічі запрошені на засідання (представники студентського самоврядування Бучацького державного аграрного коледжу, та учнівського самоврядування - Бучацького професійно - технічного училища) та фахівці Бучацької районної філії накреслили пріоритетні напрямки і завдання, основні з яких - навчити молодь брати і нести  відповідальність за прийняття рішень,  вміти презентувати себе перед роботодавцем, швидко адаптовуватися до сучасних умов ринку праці, здобувати нові  знання, розвиватися, не зупинятися на досягнутому і невтомно рухатися вперед.

     За що б ви не взялися, головне – будьте віддані своїй справі до кінця. Не обов’язково досягати якогось зіркового успіху, головне бути чесним перед самим собою в обраній професії та робити те, що любите і любити те, що робите – резюмувала засідання Тетяна Кушик.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь