Для кого вакцинація обов’язкова?

Дата: 10.11.2021 10:22
Кількість переглядів: 926

Фото без опису

МОЗ ухвалив наказ від 04.10.2021 № 2153, яким затвердив Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням. Під час дії карантину, установленого КМУ, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягатимуть працівники:

1) центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

2) місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

3) закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальної, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Ті працівники, які не вакцинуються до дня набуття чинності наказом № 2153мають бути відсторонені від роботи без збереження заробітної плати (ч. 1 ст. 42 Кодексу законів про працю України від 10.12.1971 № 322-VIIIабз. 6 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII). Проте в разі наявності абсолютних протипоказань до профілактичних щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від 16.09.2011 № 595, обов’язкова вакцинація не може бути проведена і, відповідно, відсторонення від роботи не може бути застосоване.

Наказ № 2153 набрав чинності 08 листопада 2021 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь