Сучасне рабство або, що ми знаємо про торгівлю людьми……

Дата: 29.07.2021 17:17
Кількість переглядів: 886

 

30 липня Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.

Тисячі людей у світі, щороку стають жертвами ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ, адже для злочинців це є один із «найприбутковіших» бізнесів,після торгівлі зброєю та наркотиками.

Для торгівлі людьми не існує державних кордонів чи вікових обмежень. Потрапити у сучасне рабство може будь-хто, незалежно від рівня освіти та соціального статусу. Понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми,починаючи з 1991 року. Ми знаємо,що експлуатація людини – це злочин.Ми чуємо історіїтих ,кого ошукали та примушували працювати шахраї,проте думаємо,що їм просто не повезло на заробітках. Ми не віримо ,що самі можемо потрапити у таку ситуацію. Ми довіряємо обіцянкам кращого життя,навіть не підозрюючи про небезпеку.

Небезпеку видно не одразу. Привабливі пропозиції з працевлаштуванняможуть виявитися пасткою торгівлі людьми.Це означає,щозаробленихкоштів ви не отримаєте. Це означає, що вас можуть бити ,залякувати та примушувати робити роботу, яку ви не хочете робити.До форм торгівлі людьми сьогодні відносять : трудову експлуатацію, торгівлю органами, сексуальну експлуатацію, втягнення у злочинну діяльність, примусове жебрацтво.

Найпоширенішими напрямками «постачання живого товару» з України  - Росія,Польща,Чехія,Італія,Туреччина. Тому , потрібно бути надзвичайно обачним і  обізнаним перш ніж прийняти рішення в якому напрямку вирушати за кращою долею.

Знайшли роботу за кордоном?Переконайтеся чи все безпечно.

  • Перевіряйте інформацію заздалегідь
  • Дізнайтеся контакти найближчого посольства України
  • Підписуйте лише документи зрозумілою вам мовою
  • Тримайте копії документів окремовід оригіналів, один примірник залиште своїм близьким
  • Легальна праця можлива тількиробочою візою або посвідкою

на проживання

  • Домовтеся про кодову фразу, яка   повідомитьпро вашу небезпеку

І найголовнішою умовою  перебування за кордоном це - не залишати свій паспорт як заставу та не віддаватийого роботодавцям для« реєстрації»чи з інших причин. Якщо вас позбавили документів, одразу звертайтеся в консульство України– там докладуть зусиль для встановлення вашої особи та якнайшвидшого повернення до дому.

   Якщо ви або ваші знайомі потрапили в скрутну ситуацію, звертайтеся по допомогу :

    Національнагаряча лінія з протидії торгівлілюдьми та консультування мігрантів / безкоштовно з мобільних телефонів у межах України – 527, безкоштовно зі стаціонарних телефонів у межах України пн-пт: 10:00-21:00 ; сб: 10:00 – 18:00;

  Гаряча лінія МЗС України за кордоном у разі вашого перебування  за межами України  +38-044-238-16-57.

З метою отримання більш детальної інформації з даної проблематики , жителі Трибухівської ОТГ можуть звертатися в Комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Трибухівської сільської ради» яка знаходиться за адресою: с.Трибухівці,вул.Галицька,1.

Не будьте байдужі до власної долі та власного життя….Бережіть себе!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь