Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Переваги у використанні паспорта громадянина України у формі ID – картки.

Дата: 31.08.2020 12:19
Кількість переглядів: 1585

Фото без опису

ID – картка є паспортом громадянина України, який посвідчує особу і підтверджує громадянство БЕЗ подання будь-яких додаткових документів! Якщо у людини вимагають надання будь-яких довідок або витягів – слід дізнатися, на якій підставі і чим зумовлена така вимога.

IDкартка оформлюється 10 або 20 робочих днів.

Оформлення паспорта громадянина України у формі ID – картки у звичайному режимі триває протягом 20 робочих днів, а в терміновому режимі – протягом 10 робочих днів. Особам, яким виповнилося 14 років, та які отримують ID-картку вперше, адміністративна послуга надається безкоштовно.

ID – 14

Комплексна послуга для підлітків ID – 14 передбачає оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID – картки при досягненні особою 14 – річного віку з одночасним присвоєнням їй реєстраційного номера облікової картки платника податків. Послуга надається безкоштовно підрозділами Міграційної служби, центрами надання адміністративних послуг (ЦНАП), які надають послуги з оформлення біометричних документів, та центрами обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

Для отримання послуги необхідно мати із собою свідоцтво про народження, довідку про реєстрацію місця проживання та документи, що посвідчують особу одного з батьків.

IDкартку неможливо підробити.

Головним мотивом запровадження нових паспортів є їх захищеність від підроблення. ID – картка містить електронний безконтактний чіп, який неможливо змінити або скопіювати. IDкартка в цифровому аналозі знаходиться в смартфоні у застосунку «Дія».

ID картка, технічно відповідає міжнародним вимогам до проїзних документів.

IDкартка, яка є документом для внутрішнього використання всередині держави, технічно відповідає і міжнародним вимогам до проїзних документів. Так, власники ID – карток мають можливість без закордонного паспорта безперешкодно перетинати державний кордон України для подорожей до Грузії та Туреччини (у разі здійснення поїздок прямого авіаційного або морського сполучення).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь