Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Надання житлово-комунальних послуг на час карантину

Дата: 02.04.2020 12:14
Кількість переглядів: 707

Фото без опису

На час оголошення в Україні карантину, в зв’язку із запобіганням виникнення та поширення коронавірусної хвороби, громадян цікавлять питання щодо оплати житлово-комунальних послуг. Чи будуть нараховуватися штрафи у разі невчасної сплати ЖК послуг, відключення їх постачання, або виселення із житла у разі заборгованості? Надаємо роз’яснення чинного законодавста з даного питання. 

17 березня 2020 року Верховна рада України прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», яким визначено ряд заборон щодо  проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- нараховувати та стягувати неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги;

- припиняти/зупиняти надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі;

- примусово виселяти з житла та примусове стягнення житла (житлових будинків, частин житлових будинків, квартир, кімнат у квартирах, кімнат, житлових секцій чи блоків у гуртожитках, інших жилих приміщень), що належить на праві приватної власності громадянам України, під час примусового виконання рішень судів щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги;

- примусово виселяти громадян за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг із жилих приміщень у будинках державного, громадського житлового фонду та житлового фонду соціального призначення.

Усі житлово-комунальні послуги (постачання теплової енергії, управління будинками, водопостачання/водовідведення, поводження з побутовими відходами, постачання гарячої води) на час карантину надаються безперебійно, окрім випадків, коли ведуться ремонтні, профілактичні роботи, або в час перерв у міжопалювальний період для систем опалення.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь