Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ТРИБУХІВСЬКОЇ ОТГ!

Дата: 18.03.2020 11:28
Кількість переглядів: 1914

Фото без описуУВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ТРИБУХІВСЬКОЇ  ОТГ!!!

КЕРІВНИКІВ УСТАНОВ ,ОРГАНІЗАЦІЙ!

-  Починаючи з 18 березня зупинити роботу всіх магазинів, музеїв,  бібліотек та інших культурних і розважальних закладів; дитячих  майданчиків, ; фітнес-клубів, тренажерних залів,   стадіонів; закладів громадського харчування, ОКРІМ продуктових магазинів, аптек, заправок 
- Власникам та керівникам закладів незалежно від форм власності, які продовжують працювати, забезпечити особистими засобами захисту обслуговуючого персоналу та дотримуватися рекомендацій щодо проведення заходів по дезінфікуванню приміщень. Додатково проводити вологі прибирання та провітрювання приміщень.
- На території населених пунктів Трибухівської ОТГ у всіх закладах незалежно від форм власності заборонити проводити будь-які заняття з дорослими та дітьми.
- Керівникам підприємств, установ та організацій рекомендувати припинити надання адміністративних послуг, які є не терміновими.
- Керівникам підприємств, установ та організацій максимум працівників переводити на дистанційний метод роботи.
- Держслужбовцям тимчасово призупинити проведення особистого прийому громадян.
- Рекомендувати жителям громади виходити із своїх домівок лише за крайньої необхідності: на роботу; за придбанням продуктів харчування та ліків; звернення до медичних закладів.

- На час дії карантинних заходів до 3 квітня 2020 року відтермінувати проходження профілактичних медоглядів, профілактичних оглядів дітей до року та планове щеплення дітей.
Громадянам які повернулися із-за кордону самоізолюватися терміном на два тижні та повідомляти сімейних лікарів, з метою моніторингу стану здоров’я.
- З метою надання консультацій щодо медичних питань діє цілодобовий телефон 103, консультації також надаються сімейними лікарями.
- Рекомендувати релігійним громадам обмежити проведення богослужінь.
- Рекомендувати громадянам України утриматися від виїзду за кордон в країни, на території яких зафіксовані випадки COVID-19 та максимально обмежити пересування у межах області (країни).               

- Керівникам підприємств, установ, закладів та організацій всіх форм власності: запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань.
- Максимально перевести роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій.
- Обмежити відвідування хворих у стаціонарних закладах охорони здоров'я та осіб, що перебувають у закладах сфери соціального захисту.

ОКРЕМО!

Прийнято закон №3219 ,згідно якого

Закон передбачає штрафи й навіть позбавлення волі в разі порушення правил карантину, зокрема за порушення громадянами режиму самоізоляції

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями,

- тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, -

карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років". 

Громадяни, які повернулися з закордону ( особливо з країн, де реєструється коронавірусна хвороба):
- самоізолюйтеся вдома ( в окремій кімнаті з обмеженням контактів з членами родини) на 14 днів;
- обов'язково зв'яжіться з лікарем, з яким уклали декларацію про надання первинної медичної допомоги, який проконсультує Вас щодо вашої тактики на протязі 2 тижнів,
- якщо Ви не уклали декларацію з лікарем, зверніться за консультацією телефоном до найближчої амбулаторії загальної практики-сімейної медицини.

Заходи жорсткі та кардинальні. Але здоров’я та життя наших громадян важливіші за тимчасові незручності. Просимо всіх з розумінням поставитися до запроваджених обмежень і попіклуватися про себе та своїх рідних.

Будьмо здорові та не панікуймо!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь