Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Шевченківські дні у Трибухівській ОТГ!

Дата: 12.03.2020 12:02
Кількість переглядів: 814

   Кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас українців є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі і неймовірного таланту, що здобула світову славу.

   С  аме у ці березневі дні минає 206 років від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

   10 березня працівники Трибухівського СБК та  Трибухівської сільської публічно-шкільної бібліотеки  запросили у літературну кав’ярню представників влади та закладів освіти  Трибухівської ОТГ  приєднатися до святкування й взяти участь у творчій зустрічі, яка отримала назву  «Історія мого життя становить частину історії моєї батьківщини…»

   Модератор заходу,  Марія Качур, директор Трибухівського будинку культури,  на початку заходу підкреслила: «Шевченківські дні – це наше загальне свято. Але сьогодні ми прагнемо донести меседж про те, що кожен має звертатися до духовного спадку Кобзаря повсякчас – щодня. Адже український світ змодельовано саме за шевченківським заповітом і український дух живе, натхнений нашим національним генієм». Зокрема розповіла  цікаві факти біографії із життєвого та творчого шляху Кобзаря.

    Учасники творчої зустрічі мали можливість переглянути тематичне відео присвячене творчості Кобзаря де проводились паралелі між часами його життя і сьогоденням.

   Окрім того, в приміщенні конференц-зали панувала невимушена обстановка,  із непідробною цікавістю та із затамованим подихом учасники творчої зустрічі сприймали  дикламування віршів (Шевченківські твори читали майже всі присутні на заході)  та майстерне виконання пісень великого українського поета у виконанні аматорського ансамблю "Пісенне джерело" (керівник - Галина Забарило) та художнього керівника Трибухівського СБК - Лесі Олексюк. 

   Підсумовуючи літературну зустріч  Марія Іванівна зазначила, що виховання підростаючого покоління на творах Кобзаря і прикладі його сподвижницького життя – важлива передумова становлення сильної, волелюбної української нації. Сьогодні Україна, як ніколи, потребує того, до чого закликав Тарас – «єднаймося, брати мої».

   Тож, нехай велетень духу Шевченко та його могутній творчий спадок допоможуть усім нам об’єднатися заради миру і спокою в нашій країні, доброго майбутнього наших дітей. Зробімо Україну такою, якою її хотів бачити Тарас Шевченко – незалежною, мирною та вільною від будь-якого гніту.

«Свою Україну любіть,

Любіть її... Во время люте,

В остатню тяжкую минуту

За неї Господа моліть»  

 

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь