Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

За спалювання листя і рослинності – штраф!

Дата: 30.10.2019 09:33
Кількість переглядів: 1043

Фото без опису

   Настає осінь, стоять погожі дні. В розпалі сількогосподарські роботи, після яких на городах залишається багато бадилля та іншої рослинності. Крім того, зараз всі готуються до зими – обкошують траву, згрібають опале листя біля своїх дворів, залишки рослинності на городах.

   Але деякі непорядні громадяни вирішують проблему «зачищення» території дуже просто – спалюють рослинність на городах. Внаслідок цього, в вечірній час, ми задихаємося від смороду. При спалюванні сухої трави та листя виділяються шкідливі речовини, які «засмічують» організми наших дітей, сусідів та всіх односельчан – це негативно впливає на стан дихальних шляхів, астматичні захворювання, захворювання щитовидної залози та інше. Також це завдає величезної шкоди довкіллю, створює загрозу для життя рослинного і тваринного світу.

   Тому, шановні жителі Трибухівської ОТГ, під час прибирання своїх присадибних ділянок і городів виконавчий комітет Трибухівської сільської ради  наполегливо просить утримуватись від розведення вогнищ і спалювання листя, рослинності, сухостою, тощо. Нагадуємо, що це заборонено законодавством України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

   Спалювання рослинних залишків є прямим порушенням низки норм чинного законодавства, а саме: статті 50 Конституції України, статей 9 та 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 16 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», пунктів 3.6.14., 3.7.4. Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, пунктів 3.6., 6.4.2. Правила утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, Закону України «Про благоустрій в населених пунктах».

    Всі ці дії є порушенням державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – відповідно до ст. 152 КупАП тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

   Відповідаючи на питання: «А що ж треба робити з опалим листям і залишками рослинності?» можна сказати, що найбільш «дружнім» у відношенні до довкілля є компостування.

   Прохання до небайдужих трибухівчан: якщо ви виявили осіб які незаконно спалюють листя і залишки рослинності на своїх присадибних ділянках і городах – викликайте поліцію, щоб порушника було притягнуто до відповідальності.

   Інформуємо, що за подібне порушення правил благоустрою на території Трибухівської ОТГ до адміністративної відповідальності  вже в 2019 році було притягнуто 9 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь