Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Трибухівчани відзначили День захисника України, річницю створення УПА, День українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Дата: 18.10.2019 09:32
Кількість переглядів: 1187

Фото без опису

    В день свята Покрови Пресвятої Богородиці, з  нагоди відзначення 77-ї річниці створення Української Повстанської Армії, Дня Українського козацтва, а також Дня захисника України в Трибухівській  об’єднаній територіальній громаді 13 жовтня   відбулися заходи з вшанування пам’яті Героїв, які поклали своє життя задля збереження та захисту нашої держави.

   Біля пам’ятника «Борцям за волю України» в с.Трибухівці вшанування розпочалося з поминальної панахиди, на яку  жителі громади зібралися, щоб урочисто і шанобливо вклонитися пам’яті героїв.

   Під час панахиди священики: отець Василь та отець Степан, повернули нас в  історичне минуле та розповіли  про сьогоденні події.

    Із теплими словами привітання до присутніх від виконкому та депутатів Трибухівської сільської ради звернулася Качур Марія Іванівна:

   «В історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День УПА, а віднедавна й День захисника України. Всі ці свята пов’язані з історією розвитку української державності.

    Покрова Пресвятої Богородиці є одним із шанованих свят в Україні. Поєднання віри, православних традицій, боротьби за незалежність, звитяги воїнів України. Це свято об'єднує країну, закликає всіх до згуртованості перед сучасними викликами і загрозами.  Із давніх-давен українці особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували життя і здоров’я заради свободи України та її народу. В боях за Батьківщину наші співвітчизники заслужено здобули славу неперевершених воїнів. В цей день ми вшановуємо мужність і героїзм наших захисників незалежності і територіальної цілісності України, військові традиції та перемоги українського народу.

Ми низько вклоняємось тим, хто зі зброєю в руках захищає суверенітет нашої держави і її цілісність сьогодні. Слава Україні! Героям Слава!»

    Хвилиною мовчання перед пам’яттю і подвигом славних синів України – героїв славних козаків, визволителів у роки Другої світової війни, героїв небесної сотні і героїв АТО схилили голови  всі присутні.

    Підростаюче покоління нашої громади поклали квіти до пам'ятника "Борцям за волю України".

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь