Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Святкування Міжнародного Дня сім'ї та відкриття конференц-зали в Трибухівському СБК

Дата: 17.05.2019 17:59
Кількість переглядів: 1238

В щасливі і сумні години,

Куди б не стелився шлях,

Не згасне вогнище родинне,

В людських запалене серцях.

                                        Д.Білоус

14 травня 2019 року, напередодні святкування  Міжнародного Дня сім'ї, в Трибухівському сільському будинку культури відбувся круглий стіл на тему: «Щаслива родина – міцна Україна» та  урочисте відкриття конференц-зали, в якій зібралися священнослужителі с.Трибухівці та монастиря оо. Василіан, кандидати наук юридичного факультету кафедри психології та соціальної ТНЕУ,  представники влади Трибухівської ОТГ, представники Бучацького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, інтелігенція із закладів освіти громади та  навколишніх сіл.

Фото без описуФото без опису

 

 

Фото без опису

 Інтерактивне дійство круглого столу відкрила Качур Марія Іванівна, директор Трибухівського СБК та розповіла про історію святкування Міжнародного Дня сім'ї та родинного свята в Україні.

Фото без опису

Після вступного слова директора будинку культури,  за християнською традицією, священники провели обряд освячення та  окропили залу Святою водою. 

Фото без опису

Напевно невипадково, Марія Іванівна запланувала проведення першого святкового заходу в довгоочікувано-відремонтованому залі саме в  Міжнародний День сім'ї. Адже сім’я, є тією цеглинкою з якої складається добробут та спокій у нашій державі. Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Українська нація – працелюбна і талановита. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї. В сім´ї дитина отримує перші уроки любові до батька-матері, до своєї Батьківщини. Мати – лагідна берегиня сім’ї, а батько – її міцна та надійна опора. На добрих материнських порадах і мудрих батьківських настановах тримається світ. Ця вічна істина – основа родинного виховання, могутній чинник зміцнення духовності нації. В сім’ї дитина набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги. У світі багато чудес і дивовижних місць, але як би не було цікаво за сімома морями, людина завжди буде прагнути повернутися до свого домашнього вогнища, до своєї сім'ї. Всі скарби світу нізащо не зрівняти з ласкавими маминими обіймами, добрим батьківським словом, ніжним поцілунком дружини і щасливою дитячою усмішкою.

Фото без опису

Із виступами на круглий стіл  були  запрошені:

О. Прокопій Лотоцький, доктор теологічних наук, ЧСВВ Бучацького монастиря оо.Василіан із доповіддю на тему: «Таїнство нерозривного подружжя у світлі християнського навчання»;

Фото без опису

Гірняк Андрій Несторович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та соціальної роботи юридичного факультету ТНЕУ із розповіддю  на тему: «Соціальні девіації та їх вплив на становлення та розвиток особистості»;

Фото без опису

Надвинична Тетяна Лонгінівна, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та соціальної роботи  юридичного факультету ТНЕУ із пізнавальним виступом на тему: «Відповідальне батьківство, як запорука щасливого майбутнього дитини»;

Фото без опису

Кравчук Маряна Юріївна, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінального права та процесу юридичного факультету ТНЕУ із законодавчо вмотивованою розповіддю на тему: «Сім’я, як осередок соціалізації особистості: правовий аспект».

Фото без опису

В ході заходу у присутніх виникали актуальні питання, на які запрошені спеціалісти давали вичерпні відповіді.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Підсумовуючи почуті теми, Ковдрин Олег Іванович, сільський голова зауважив, що питання сім’ї та родини  сьогодні є дуже актуальним. Саме любов рідних людей особливо потрібна нам у скруті або хворобі, вона надає сили подолати невдачі й відчай, прихилити до себе долю. А ще,  як приємно розділи­ти з родиною радість, святкувати перемогу, відчувати, опіку своїх батьків... Сім’я – найзатишніше і тепле місце на Землі. І в цьому місці ти по-справжньому щасливий! 

Фото без опису

Олег Іванович висловив слова вдячності всім організаторам та учасникам круглого столу.  Побажав, щоб у наших родинах завжди панували добробут, благополуччя та щастя, а внутрішня атмосфера в сім’ях будувалася на любові, терпінні і повазі до кожного члена родини.   А, головне, хай удома вас завжди чекають щирі і люблячі люди!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Молитва за свою родину  

Я молю Тебе, Боже, за родину свою.  
Хай ніщо не тривожить нашу щиру сім`ю.  
Хай здорові всі будуть кожен день, кожен час.  
Хай не заздрять нам люди, й не клянуть кожен раз.  
Щиро дякую, Боже, за тепло у серцях.  
Що образи спроможні забувати за так.  
Що Ти дав розуміння і любов у сім`ї.  
Дав нам віру й натхнення, і слова рятівні.  
Що підтримуєм завжди, коли складно в душі  
Один одного. Справді, то є дар у житті.  
Я молю Тебе, Боже, омина хай біда  
Нашу хату, і серце хай буде сповна  
Розуміти щоденно один одного так  
Ніби разом натхненно ми будуємо дах,  
Нашу стріху від лиха, від злих язиків.  
Й відчуваємо втіху від залізних прутів,  
Що поставив навкруги, вберегти щоб від зла,  
Обійшли щоб злі люди у сто верств від житла.  
Я молю Тебе. Боже, за наш скромний дім,  
За сім`ю найдорожчу у прихистку цім.  
Дім то - сховище наше; ми - найкраща сім`я!  
Об`єднай нас ще більше, й дай нам вічне життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь