Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Вагомі зміни у реформуванні сільської медицини Трибухівської ОТГ

Дата: 29.03.2019 17:34
Кількість переглядів: 2459

Нині триває активна фаза реформування первинної ланки медицини, тому на рівні найвищої державної влади і на місцях робиться все для того, аби поліпшити якість надання первинних медичних послуг пацієнтам. Зміцнення матеріально-технічної бази і забезпечення новим медичним обладнанням амбулаторій загальної практики сімейної медицини, будівництво нових амбулаторій у сільській місцевості і придбання для кожної амбулаторії легкових автомобілів – один із важливих напрямків реформи сільської медицини.

Вагомі зміни у реформуванні сільської медицини відбуваються і на території Трибухівської  об’єднаної територіальної громади.

За Програми Президента України «Доступна медицина» зараз в нашій громаді  впроваджується медична реформа, згідно якої цього року буде збудовано амбулаторію для 2-х лікарів загальної практики сімейної медицини. Абулаторія має бути забезпечена телемедициною та сучасним автомобілем.


Саме тому, сьогодні 29 березня відбулася урочиста передача головою Бучацької райдержадміністрації Віталієм Бебихом, головою Бучацької районної ради  Віталієм Фреяком та головним лікарем Бучацького РЦ ПСМД Сергієм Головецьким  спецавтомобіля Reno Duster Трибухівському сільському голові  Олегу Ковдрину та  лікарю  загальної практики сімейної медицини Івану Сеніву.

Відтепер автівка обслуговуватиме потреби місцевої медицини на теренах Трибухівської ОТГ. Сімейні лікарі матимуть можливість оперативно здійснювати виїзди до пацієнтів, транспортувати хворих, за нагальної потреби, у міські медичні заклади. Відтак, поетапно та змістовно підвищуватиметься якість медицини у сільській місцевості.

Більшість жителів нашої громади підписали декларації із сімейними лікарями. Частина жителів ще  зволікають. Тому, нагадуємо, що згідно реформування первинної медико-санітарної допомоги, потрібно укласти декларації про надання медичних послуг із лікарями загальної практики та/або сімейними лікарями. Всі, хто ще не підписав декларації, можуть звертатися до Пишківського ФАП за адресою вул. Шевченка, с.Пишківці, та до Трибухівського ФАП за адресою вул.Галицька, с.Трибухівці.

До обраного вами сімейного лікаря, ви зможете звертатись з будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям. Як показує світовий досвід більшість проблем із здоров’ям можуть бути вирішені на рівні первинної ланки, особливо у разі вчасного звернення. Крім безпосереднього обстеження і лікування, лікарі первинної ланки в разі необхідності будуть також видавати направлення до вузькопрофільних спеціалістів, виписувати рецепти на ліки, в т.ч. які підпадають під програму “Доступні ліки” (безкоштовні ліки в аптеці, за які платить держава), та будь-які медичні довідки. 

Підписання декларації є обов’язковою умовою обслуговування і в разі відмови підписувати декларацію, пацієнту доведеться з власної кишені оплачувати лікування за будь-які медичні послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь