Вечір-реквієм з нагоди вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні в Трибухівському СБК

Дата: 27.02.2019 18:34
Кількість переглядів: 1480

Фото без описуДень Героїв Небесної Сотні  відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

З нагоди  вшанування п’ятої річниці загиблих Героїв Небесної Сотні  24  лютого 2019 року у Трибухівському СБК проведено  вечір-реквієм  «Шлях до гідності». Організаторами заходу є Качур Марія Іванівна (директор будинку культури), Олексюк Леся Степанівна (художній керівник будинку культури), Бега Мар’яна Володимирівна і Березніцька Ірина Йосипівна (працівники Трибухівської сільської публічно-шкільної бібліотеки).

Фото без описуСаме в ці дні, п’ять  років тому, під час Революції Гідності, протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею», а під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача...», яка стала українським народним реквіємом.

Фото без опису

Присутні у залі мали можливість  ще раз перегорнути й осмислити українську історію. На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

День Героїв Небесної Сотні є  знаком вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Ведучі заходу розкрили перед присутніми велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави. Та вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. 

 

В ході заходу присутні переглянули відеосюжети та фотоматеріали подій п’ятирічної  давності, присвячені Героям Небесної Сотні. Аматорські колективи сільського будинку культури у своїх тематичних виступах висловили слова шани людям, які поклали свої голови за наше майбутнє.

Бібліотекарі Трибухівської сільської публічно шкільної бібліотеки  оформили  книжкову виставку «Згадаймо трагічні події лютого 2014 року».

Після завершення патріотичного дійства, з метою вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні,  відбулося покладання квітів, запалення лампадок та молитва за загиблими  біля Хреста в центрі села  на чолі зі священиками та представниками влади об’єднаної територіальної громади.

Фото без опису

 «Нехай наші Герої будуть тими, хто штовхатиме нас на

подвиги заради України, – сказав, звертаючись до

присутніх  сільський  голова Олег Ковдрин. – Лише люблячи

один одного, бажаючи один одному добра, ми зможемо

збудувати державу».

П’ять років, які минули від початку Євромайдану, що переріс в Революцію Гідності і докорінним чином змінив обличчя сучасної України – це невеликий час із точки зору історії. Але це достатній, щоб переосмислити те, що відбулося, і зрозуміти, куди треба йти. І головне на цьому шляху – не забувати ціну, яка була заплачена, і тих, хто віддав життя за наше майбутнє.

Слава Україні! Героям слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь