Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

ТРИБУХІВЦІ ОБ'ЄДНУЮТЬСЯ

Дата: 26.12.2018 17:41
Кількість переглядів: 4691

          17 грудня 2018 року на сесії Трибухівської сільської ради депутати вирішили звернутися до парафіян УПЦ МП села Трибухівці із закликом до обєднання в новоствореній Православній Церкві України.

 

       ЗВЕРНЕННЯ

 

Це священний день! Реалізована велика мрія всього українського народу мати свою Автокефальну Помісну Православну Церкву на своїй Богом даній апостольській землі!

Слава Ісусу Христу! Слава Україні!

 

"Сьогодні народилася нова об'єднана і незалежна українська православна церква. Що це за церква? Це церква без Путіна. Це церква – без Кирила. Це – церква без молитви за російську владу та російське військо, які вбивають українців. Але це – церква з Богом та Україною!" - сказав Президент України Петро Порошенко.

15 грудня 2018 року в соборі Святої Софії в Києві відбувся Об’єднавчий собор українських православних церков,  результатом якого стало створення єдиної православної церкви в Україні та обрання її предстоятеля, який отримає Томос про автокефалію від Константинопольського патріархату. Ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Цією епохальною історичною подією ми позбуваємося  приниження та духовного рабства, повертаємо свою спадщину.

      Російська православна церква, українська православна церква московського патріархату  разом із російськими спецслужбами протягом століть робили все можливе, щоб за всяку ціну повернути нас в колоніальне ярмо, застосовуючи свій збройний та агітаційний арсенал. Вони віками «навіювали» своїм мирянам думку, що церква відокремлена від держави, а разом з тим,  своїми  діями сприяли та продовжують  допомагати державі–агресору  нищити наш український народ та державність. Лицемірно, освячують  зброю,  якою вбивають наших українських воїнів на сході України…

     В сучасних умовах твориться  духовна  історія нашого народу - конкретними людьми, конкретними діями.  Саме в цей час нашому народу,  а зокрема парафіянам  УПЦ московського патріархату села Трибухівці  дано шанс схаменутися і об’єднатися заради нашої рідної України, в єдиній православній церкві заради майбутнього наших дітей, які мають право  жити в державі,  яка є на рівні  із  європейськими  країнами.

Закликаємо Вас мати сміливість  у вирішальний момент стати на бік правди,  не втрачаючи своєї гідності бути українцем.

 

17 грудня 2018 року

 

З повагою  депутати  Трибухівської  сільської  ради об’єднаної територіальної громади  сьомого скликання.

 

        В суботу, 22 грудня 2018 року, після святкової літургії відбулися збори парафіян УПЦ МП «Успіння Пресвятої Богородиці» села Трибухівці, на яких було вирішено об’єднатися із Православною Церквою України,  доказом чого є Протокол зборів релігійної громади УПЦ МП села Трибухівці  (присутніх – 62 чол., голосували за -54 чол., проти – 8чол.)

       А вже в  неділю, 23 грудня 2018 року, в селі Трибухівці вперше за роки незалежності України відбулася спільна літургія православних парафіян в Церкві Успіння Пресвятої Богородиці. Перед літургією, на запрошення парафіян,  до храму завітав високопреосвященніший  архієпископ Тернопільсько-Кременецький  Нестор та благочинний Деканату ПЦУ о. Андрій, які разом із о. Ярославом (настоятелем УПЦ МП ) обговорили питання про об‘єднання громад.  В ході бесіди о. Ярослав повідомив, що особисто він не має бажання об’єднуватися, у майбутньому не буде відправляти Богослужіння у зв’язку із поганим станом здоров’я та виявив бажання відслужити прощальну  літургію в цьому храмі.

       Відслуживши  коротку службу, на якій були присутні також парафіяни ПЦУ та УПЦ МП храму  Благовіщення Пресвятої Богородиці с.Трибухівці (Борщівка), о. Ярослав заявив, що не благословляє своїх парафіян, котрі від нього відійшли.

       Після цього відбулася повна спільна святкова літургія за участі о. Степана (настоятель ПЦУ) та о. Андрія, під час якої молилися за об`єднання, за всіх хто боронить нашу неньку Україну на війні із агресором, за волонтерів та поневолених в’язнів. На  закінчення із сльозами на очах разом заспівали пісню - молитву «Боже нам єдність подай».

       Нам ще доведеться пройти багато випробувань, але перший великий крок вже зроблено. Велика радість вирувала не тільки в храмі, але напевно і на небесах, бо не одне покоління боролося за незалежність України та єдину Помісну Автокефальну Українську Православну Церкву. Про такий радісний день надіялися та мріяли ще в 1991 році, але сильна московська пропаганда затьмарила брехнею та не допустила цього.  

        Крига скресла! Велика подяка всім, хто доклав неймовірних зусиль і сміливості зробити правильний та гідний українців крок. Дякуємо Господу Богу за його милість та благословення об’єднати нас в лоні Єдиної Незалежної Православної Церкви України!!!

 

       25 грудня 2018 року  парафіяни  храму  Благовіщення Пресвятої Богородиці зібралися на збори церковної громади, на яких твердо наголосили, що хочуть об`єднання із новоствореною  Православною Церквою України і підготували  необхідні документи (додаються).

       

   Шановні парафіяни села Трибухівці, запрошуємо всіх,  хто небайдужий щодо майбутньої духовної долі України, в неділю 30 грудня 2018 року  о  9: 30 годині на спільну молитву, яка відбудеться  в  Церкві Успіння Пресвятої Богородиці (Завадина).

   Закликаємо бути  УКРАЇНЦЯМИ, щирими патріотами  заради наших майбутніх поколінь, щоб не допустити  повернення московського ярма на нашу рідну неньку Україну. НЕ БУДЬТЕ ГВИНТИКАМИ В ПУТІНСЬКОМУ ТАНКУ «РУСКОГО МІРА» В УКРАЇНІ.

 

 

Дане відео підтвержує факти, які відбувалися у церкві Успіння Пресвятої Богородиці  (Завадина) в с.Трибухівці  під час богослужіння  23 грудня 2018 року.

Звертаємо Вашу увагу, на той факт, що під час перемовин, о.Ярослав, пропонує почекати з об'єднанням до проведення виборів Президента України, напевне надіючись, що до влади прийде "пропутінський" президент і колесо  духовної історії Ураїни повернеться назад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь