Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Круглий стіл до 150 - ліття утворення "Просвіти" в Україні

Дата: 07.12.2018 18:26
Кількість переглядів: 1175

З нагоди святкування 150-ї річниці від дня утворення «Просвіти» на базі Трибухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  у форматі круглого столу відбулася зустріч на тему: «Хай не згасне смолоскип «Просвіти».

Фото без описуФото без опису

Зі вступним словом до присутніх звернулася організатор круглого столу Качур Марія Іванівна – директор Трибухівського сільського будинку культури, яка  розповіла про історію створення Українського Товариства «Просвіта» та наголосила на важливості таких зібрань та побажала всім плідної роботи.

Фото без опису

Із вітальним словом до учасників круглого столу  виступив  Ковдрин Олег Іванович Трибухівський сільський голова.

Фото без опису

Пиндиківська Аліна, учениця 11-го класу Трибухівської ЗОШ І - ІІІ ступенів ознайомила присутніх на круглому столі про перших очільників «Просвіти» - Анатоль Вахнянина і Юліана Лаврівського.

Фото без описуЗарубайко Налія, учениця 11-го класу Трибухівської ЗОШ І - ІІІ ступенів  розповіла про Олександра Барвінського – видатну постать в просвітницькому русі України.

Фото без описуЖилава Наталія, учениця 11-го класу Трибухівської ЗОШ І - ІІІ ступенів  виступила із доповіддю про найвідомішого мецената ХХ – початку ХХІ століття – Петра Яцика.

Фото без описуГорин Олег, учень 11-го класу Трибухівської ЗОШ І - ІІІ ступенів  ознайомив присутніх із історичними сторінками просвіти Бучаччини та с.Трибухівці.

Фото без описуО. Василь Чверенчук  розповів про просвіту й митополита  Андрея  Шептицького.

Фото без описуТакож, на засідання круглого столі завітала шанована гостя – Чубата Дарія Дмитрівна,  голова Тернопільського міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» із розповіддю про роль просвіти в збереженні та утвердженні української нації.

Фото без опису

Фото без опису

Абрам’юк Святослав Юрійович, голова Тернопільського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства  «Просвіта»  ім. Т.Шевченка долучився до виступів  та детально зупинився на завданнях, що у майбутньому ставить “Просвіта” перед своїми активістами.

Фото без опису

Фото без опису

Крім того,  у залі де проходило засідання круглого столу діяла виставка. Поринути у історію допомогли старі світлини, документи , книги. Всі ескізи на виставку  підготували  Бега Мар'яна Володимирівна - завідувач Трибухівської сільської публічно-шкільної бібліотеки  та  Березніцька Ірина Йосипівна - бібліотекар Трибухівської сільської публічно-шкільної бібліотеки. 

Фото без описуФото без опису

Качур Марія Іванівна  подякувала всім хто  допомагав у організації та всім хто прибув на урочисте засідання круглого столу. Зауважила, просвітянська історія – це невід’ємна частина історії України. Хто, як не просвітянці, свого часу власними силами та ентузіазмом вберегли від загарбника  нашу культуру, музику, літературу, мову. Так і в наш час вести боротьбу слід не лише на кордоні, а й тут. Аби все українське жило  у наших поколіннях.

Недаремно говорять, у «Просвіту» люди приходять не на один день, це робота на ціле життя, це доля – бути просвітянином.Фото без опису

Фото без опису

На завершення, Катеринчук Ореста Дмитрівна, директор Трибухівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, виступила із словами вдячності   за змістовну зустріч . Зауважила, що отримана інформація використовуватиметься ними на практиці під час підготовки та проведення навчальних занять із суспільствознавчих дисциплін і виховних заходів.  Побажала, нехай ще яскравіше палає смолоскип науки, доброзичливості, єднання душ, благородного розуму, нат­хнення, добрих діянь в ім’я просвітництва й розквіту України.

Фото без опису

Трибухівська сільська рада, також щиро вдячна організаторам та всім учасникам круглого столу.  

 Бажємо Вам,  щедрих творчих ужинків, натхнення та людської вдячності за нелегку, але таку потрібну всім нам працю. Нехай здійсняться всі Ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день Вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення і життєвих перемог.  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь