Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Пенсійний фонд України інформує

Дата: 29.11.2018 10:24
Кількість переглядів: 501

Фото без опису

ШАНОВНІ ФІЗИЧНІ ОСОБИ–СУБ'ЄКТИ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

 

Право на призначення пенсії за віком після досягнення 60-тирічного віку, з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2018 року, мають особи за наявності страхового стажу не менше 25 років. Кожного року кількість років, необхідних для призначення пенсії за віком у 60 років, буде збільшуватись на один рік, та з 01 січня 2028 року становитиме не менше 35 років.

Нагадаємо, що страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному (соціальному) страхуванню, та за який щомісяця сплачені страхові внески (єдиний внесок) в сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок.

Для зарахування фізичними особами-підприємцями повного місяця до страхового стажу, підприємець повинен нарахувати та сплатити єдиний внесок в сумі не менше, ніж мінімальний страховий внесок, що визначається як добуток мінімального розміру заробітної плати, яка на сьогодні складає 3723 грн., та розмір внеску (22%), відповідно, мінімальний страховий внесок – 819,06 грн., на місяць, а також подати річну звітність до органів державної фіскальної служби.

Станом на 01 листопада 2018 року 343 фізичних осіб-підприємців по Бучацькому районі не сплатили єдиного соціального внеску на суму понад 2,0 млн. грн., відповідно кошти не надійшли в бюджет Пенсійного фонду, та не були спрямовані на пенсійні видатки.

Нагадуємо про те, що на суму заборгованості нараховуються фінансові санкції в розмірі 20% та пеня за кожен день прострочки платежу. Також у зв’язку із внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 року № 329), житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, і в цьому періоді вони не сплатили єдиний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

 

Як користуватися онлайн сервісами Пенсійного фонду України

 

Покращення якості обслуговування громадян – одне з ключових завдань органів Пенсійного фонду України, для виконання якого створюються доступні сервіси, впроваджують сучасні технології та нові можливості комунікації з громадянами.

 

Ролик про нові онлайн сервіси – смс і QR :

https://youtu.be/9WBRw6EJHoQ

 

Відеосюжет про інформаційну сторінку :

https://youtu.be/iwByGpAqadc

 

Інструкція з налаштування сервісу смс-інформування :

https://youtu.be/FomyFcaUfoU

 

Інструкція з отримання довідок з QR-кодом :

https://youtu.be/teP6cq6jK64

 

Відеосюжет про комунікації:

https://youtu.be/DqzYqzco56s

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь