Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Дорога Трибухівська громадо!

Дата: 12.10.2018 11:08
Кількість переглядів: 1645

 

Фото без опису                Вітаю вас зі святом мужності і патріотизму – Днем захисника України!

Ця пам’ятна дата об’єднує чотири величні свята – день Українського козацтва, день утворення Української повстанської армії, свято Покрови Пресвятої Богородиці та нещодавно запроваджене державне свято – День захисника України.

Чи є у світі ще народ, який би був таким волелюбним, як український, який би так палко прагнув свободи і який би впродовж майже всього свого історичного шляху був або уярмлений «доброзичливими» сусідами, або пригноблений суспільним ладом своєї ж країни, що був спрямований проти простого люду!? Чи є у світі ще народ, історія якого була б так закривавлена, як наша, у боротьбі за право на свободу, життя, людську гідність!?..

Важкі часи пережив наш народ, гула Україна у війнах і повстаннях. З палаючими очима, зціпивши зуби боролися українці за краще життя. А скільки було таких, що віддали своє життя у боротьбі за щастя рідного народу, а їхні імена залишилися незнаними, невідомими нащадкам! Ми з особливою повагою й пошаною вдивляємося в образи тих героїв, які хоробро боролися й віддавали життя за її волю й суверенність. Їх чимало було в історії нашої країни, імена цих відважних синів рідної землі золотом вписані в її пам’яті.

14 жовтня в нашій історії – це насамперед християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, яку українські воїни з давніх часів мали за свою покровительку. Ця дата символізує нерозривний зв'язок усіх поколінь захисників України: воїнів Київської Русі, козаків, учасників збройних формувань УНР та ЗУНР, українців, які у складі збройних сил  та партизанських формувань захищали Батьківщину від фашистів, воїнів Української повстанської армії та нинішніх захисників України.

Ми пам’ятаємо всіх полеглих земляків, вони без перебільшення – герої, ми шануємо тих, хто вже демобілізований, але не слід забувати й волонтерів. Вони – прості люди, які на другий план відклали особисте життя, адже не просто вболівають за майбутнє країни, вони мають незламну віру в перемогу і щодня роблять кроки для того, щоб наша армія та бійці були забезпечені всім необхідним, щоб хлопці на передовій вживали не технічну воду, а питну. За час свого існування народні активісти зібрали мільйони гривень на потреби армії.

Неймовірний сплеск патріотизму спостерігається сьогодні в Україні. Ще ніколи ми так не пишалися нашою національною символікою, своїм українським громадянством. Україна – країна патріотів. Тож ми не дозволимо російському агресору здійснити його чорні задуми, захистимо свою державність. Немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній українській землі. І зараз ми як ніколи це розуміємо!

Наше завдання сьогодні – множити силу і могутність нашої Батьківщини і робити все можливе для збереження її цілісності, суверенності, недоторканості та подальшого соціально-економічного розвитку. Виконуючи свою роботу сумлінно, кожен може внести свій внесок у благородну справу зміцнення добробуту і стабільності України.

Від усіх депутатів Трибухівської сільської  ради та від себе особисто бажаю українським воїнам доброго здоров’я та бадьорості духу. Мирного неба над головою усім нам!  Нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом!

З повагою Трибухівський сільський голова   О.І.Ковдрин

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь