Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Трибухівська ОТГ отримала землю у комунальну власність

Дата: 07.06.2018 11:11
Кількість переглядів: 2003

      6 червня 2018 року, в рамках розпочатого Кабінетом Міністрів України у лютому поточного року процесу передачі земель,   тринадцять об’єднаних територіальних громад у Борщівському, Бучацькому, Зборівському, Гусятинському, Підволочиському, Тернопільському та Чортківському районах Тернопільської  області отримали землі в комунальну власність. Загальна площа  становить понад 7,8 тис. га - це більше тисячі ділянок. Фото без опису   Інвентаризацію земель проводила Тернопільська регіональна філія Центру ДЗК, дана робота фінансувалася  з державного бюджету.

    Відповідно до наказу Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області  від 05.06.2018 року був підписаний акт приймання – передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення із державної у комунальну власність, згідно якого  Трибухівській сільській раді ОТГ було передано у комунальну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 576,0908 га (113 ділянок), які розташовані за межами населених пунктів с. Трибухівці та  с.Пишківці.

Фото без описуФото без опису

        "Об’єднані територіальні громади зможуть розвивати сільськогосподарську кооперацію на селі. Це,зокрема надасть можливість збільшити самозайнятість жителів сільської місцевості. Передача сільськогосподарських земель ОТГ дасть можливість створити відповідні умови для розвитку громад, допоможе привабити інвесторів", – підкреслив перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Віктор Білецький. – "Якщо об’єднані громади зможуть передати ділянки сільськогосподарського призначення в оренду за ставкою понад 10 відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки то отримають додаткові бюджетні надходження".

         Довідково.

           1 січня Кабінет Міністрів України затвердив постанову про передачу землі у власність об’єднаних громад за межами населених пунктів. На засіданні Уряду прийнято Розпорядження  “Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад”. Держгеокадастру було доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення інвентаризації та передати ці земельні ділянки у комунальні власність ОТГ.

      У лютому був підписаний меморандум  між Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області та Трибухівською об’єднаною територіальною громадою про строки відведення землі. Це передбачено розпорядженням Уряду щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад за межами населених пунктів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь