Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Майстер клас з декупажу тарілок для ВПО

Дата: 01.12.2023 09:09
Кількість переглядів: 91

В рамках проєкту “Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації ВПО”, що реалізується благодійною організацією “Благодійний фонд “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” за фінансування Агенства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) було проведено соціологічне дослідження щодо доступності та якості надання соціальних і адміністративних послуг Трибухівської сільської територіальної громади.

В ньому зазначається, що на території ТГ варто сприяти розвитку організацій недержавного сектора, що надаватимуть вузькопрофільні соціальні послуги, затребувані в самій громаді та за її межами. Зокрема, соціальна адаптація, соціальний супровід, психологічна допомога. (На даний момент цей документ знаходиться на фінальній редакції).

Згідно цього висновку, ГО “Година для України” як організація недержавного сектора, яка розпочала свою діяльність на території Трибухівської громади, бере на себе зобов’язання надавати послуги соціальної адаптації та психологічного супроводу осіб з числа ВПО.

Мета таких зустрічей познайомити ВПО між собою для комунікації, взаємопідтримки та надання  інструментів для самодопомоги при різних емоційних станах, стабілізації, тощо. Створити простір, де людина може бути сама собою, де зустрічі стають традицією.

В рамках цього проєкту ми провели дві зустрічі 13 та 29 листопада з представниками ВПО на території Трибухівської громади. Щиро дякуємо ініціативним групам “Спортивна нація” та “Рука допомоги” за допомогу у проведенні майстер класів з декупажу тарілок, а також Громадській організації “Крим СОС” за фінансування матеріалів для декупажу. Це допомогло створити приємну атмосферу учасникам та гарно провести час.

В ході дружньої бесіди під час майстер класу було з’ясовано ряд гострих питань в людей, які прибули з прифронтових зон: культурні відмінності, страх осуду через неправильне використання української мови, сум за домівкою...

Проблеми досить специфічні і вимагають допомоги спеціалістів. Тому Громадська організація “Година для України” звернулася за допомогою до Благодійного фонду “Крила надії” в залученні психологів, викладача української мови, філолога, різних майстринь, соціальних фахівців та інших спеціалістів, які допомагатимуть вирішувати складні та гострі питання людей з числа ВПО.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь