Трибухівська громада

Тернопільська область, Чортківський район

Проекти рішень виконавчого комітету №ПРОЕКТ «Про затвердження посадової інструкції діловода загального відділу Трибухівської сільської ради»

Кількість переглядів: 109

Документ припинив свою дію 21.01.2022 р.

Скликання: 8 скликання 2022 рік
Сесія: 1 засідання
Тип документу: Проекти рішень виконавчого комітету
Дата: 11.01.2022
Номер документу: ПРОЕКТ
Назва документу: Про затвердження посадової інструкції діловода загального відділу Трибухівської сільської ради
Прикріплені файли:

ПРОЕКТ

ТРИБУХІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧОРТКІВСЬКОГО РАЙОНУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

21 січня 2022 року                                                                                         № _____

 

Про затвердження посадової

інструкції діловода загального відділу

Трибухівської сільської  ради

 

З метою забезпечення ефективної роботи діловода загального відділу Трибухівської сільської ради, здійснення контролю за його діяльністю, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет Трибухівської сільської  ради 

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити посадову інструкцію діловода загального відділу Трибухівської сільської ради, що додається.

2. Зобов’язати секретаря  виконавчого комітету ознайомити головного спеціаліста загального відділу під підпис із його посадовими обов’язками.

3. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету Трибухівської сільської ради від 31 січня 2020 року «Про затвердження посадової інструкції діловода загального відділу Трибухівської сільської  ради  ОТГ».

4. Контроль  за  виконанням  даного  рішення залишаю за собою.

 

  Трибухівський

 сільський голова                                                                           Олег КОВДРИН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішенням виконавчого комітету
Трибухівської сільської ради

     від 21 січня  2022 року №____

    ___________ КОВДРИН Олег

 

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ

  діловода загального відділу

Трибухівської сільської ради

 

1. Загальні положення

1.1. Діловод загального відділу сільської ради (далі – діловод) належить до категорії службовців місцевого самоврядування і є штатним працівником загального відділу виконавчого комітету у структурі Трибухівської  сільської ради;

1.2. Кваліфікаційними вимогами до діловода є наявність повної загальної середньої освіти, без вимог до стажу роботи. Діловод повинен мати знання нормативно-правової бази, що регулюють питання ведення діловодства, цифрової трансформації і цифровізації, знання комп?ютерної справи та відповідних програмних засобів, володіти державною мовою, знати етику та культуру спілкування з людьми мати  професійно важливі особистісні якості: відповідальність, охайність, хорошу пам’ять, організованість, уважність, витримку, тощо.

1.3. Діловод призначається та звільняється з посади розпорядженням сільського голови з дотриманням вимог  Кодексу законів про працю України;

1.4. В своїй роботі діловод підпорядкований сільському голові, секретарю, керуючому справами та начальнику загального відділу виконавчого комітету Трибухівської сільської ради, виконує їх доручення в межах затверджених повноважень.

1.5. У своїй роботі діловод керується Конституцією України, Законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Державного комітету архівів України, Регламентом Трибухівської сільської ради та Регламентом виконавчого комітету, рішеннями сільської ради та виконавчого комітету, розпорядженнями сільського голови Трибухівської сільської ради.

1.6. Діловод під час відсутності, заміщається особою, призначеною в установленому порядку, яка набуває відповідних прав і несе відповідальність за належне виконання покладених на нього обов'язків.

 

  1. Завдання та обов’язки  діловода загального відділу
    1.  Основним завданням діловода робота з документами та  документування, інформаційне наповнення  офіційного сайту сільської ради, здійснення заходів, що сприяють якісному і своєчасному виконанню завдань щодо впровадження цифрової трансформації і цифровізації на території  Трибухівської територіальної громади.
    2. Відповідно до поставлених завдань діловод:

2.2.1. Працює, за дорученням керівництва, над підготовкою проектів документів, забезпечує оформлення і ксерокопіювання документів;

2.2.2. Здійснює документаційне та організаційно-технічне обслуговування роботи працівників сільської ради;

2.2.3. Забезпечує розміщення на офіційному  сайті  та в соціальних мережах достовірної інформації про діяльність Трибухівської сільської ради.

2.2.4. За дорученням керівництва здійснює  підготовку текстів новин, оголошень, привітань, подяк, повідомлень, буклетів та іншої  інфографіки та оприлюднює їх на офіційному сайті громади.

2.2.5. Інформує сільського голову щодо публікацій в засобах масової інформації про діяльність сільської ради, рекомендує способи донесення до громадян інформації, яка становить суспільний інтерес чи стосується життєдіяльності  Трибухівської територіальної громади;

2.2.6. Вживає заходів щодо оперативного реагування на інформацію про діяльність сільської ради, сільського голови, виконавчого комітету сільської ради, якщо вона не відповідає дійсності або подана з неточностями;

2.2.7. Організовує  надання відповідей/коментарів в інтернет-мережі, соціальних мережах, друкованих ЗМІ,  тощо;

2.2.8. Організовує щорічну передплату періодичних та інших видань для сільської ради;

2.2.9. Визначає потребу у створенні електронних інформаційних ресурсів, реєстрів та автоматизованих баз даних, здійснює заходи щодо створення, забезпечення функціонування та вдосконалення автоматизованих баз даних, реєстрів, програмних продуктів в сільській раді;

2.2.10. Сприяє підвищенню цифрової грамотності та готує пропозиції щодо вдосконалення системи розвитку цифрових навичок громадян

2.2.11. Розробляє пропозиції щодо визначення основних напрямів розвитку системи надання електронних послуг та електронних сервісів, здійснює заходи щодо цифрової трансформації (діджиталізації) діяльності структурних підрозділів сільської ради та її комунальних установ;

2.2.12. Організовує висвітлення засобами масової інформації діяльності діяльності сільської ради та іі виконавчих органів  у сферах цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;

2.2.13. Вносить  керівництву пропозиції щодо удосконалення роботи сільської ради у сфері цифрового розвитку, цифровізації, електронного урядування, безпеки інформації, цифрових інновацій та технологій, надання електронних та адміністративних послуг, розвитку цифрових навичок та цифрових прав громадян.

2.2.14. Забезпечує надання консультацій громадянам з питань організації і провадження підприємницької діяльності із залученням на громадських засадах працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, банківських установ та інших соціальних партнерів.

2.3.  Знає, розуміє і застосовує діючі нормативні документи, що стосуються його діяльності.

2.4. Дотримується вимог Правил внутрішнього трудового розпорядку Трибухівської сільської  ради.

2.6. Дотримуватися правил охорони праці, техніки безпеки  та протипожежного захисту при виконанні посадових  обов’язків.

2.5. Виконує в процесі службової діяльності інші доручення керівництва сільської ради відповідно до покладених посадових обов’язків.

 

3. Права

Діловод загального відділу має право:

3.1. Користуватися правами і свободами, які гарантуються громадянам України Конституцією і Законами України.

3.2. На повагу особистої гідності, справедливе і шанобливе ставлення до себе з боку керівників, співробітників і громадян.

3.3. Одержувати в установленому законодавством порядку від всіх структурних підрозділів сільської ради інформацію, документи і матеріали, необхідні для виконання покладених на нього завдань.

3.4. На безпечні та необхідні для високопродуктивної роботи умови праці.

 

4. Відповідальність

 Діловод  загального відділу  несе відповідальність за:

4.1 Невиконання або несвоєчасне виконання покладених цією посадовою інструкцією обов`язків.

4.2. Недотримання правил внутрішнього трудового розпорядку, охорони праці, техніки безпеки, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

 4.3. Розголошення інформації про сільську раду,  що відноситься до комерційної таємниці.

4.4. Невиконання або неналежне виконання вимог внутрішніх нормативних документів сільської ради  та законних розпоряджень керівництва.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі своєї діяльності, в межах, встановлених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством.

4.6. Неправомірне використання наданих службових повноважень, а також використання їх в особистих цілях.

 

5. Взаємовідносини (зв’язки) за посадою

 

         5.1. Діловод у процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіє з  працівниками апарату, відділами  та структурними підрозділами  сільської ради.

 

З посадовою інструкцією ознайомлений         

діловод загального відділу

Трибухівської сільської ради                              _____________ ____________

_______ ___________2022 р.                                                     


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь